Διεθνή

Ρωσία: Από 1η Ιανουαρίου οι ιδιοκτήτες ζώων τσίρκου θα υποχρεούνται να τα συντηρούν για πάντα

Ρωσία: Από 1η Ιανουαρίου οι ιδιοκτήτες ζώων τσίρκου θα υποχρεούνται να τα συντηρούν για πάντα
Ρωσία: Μια πολύ σημαντική απόφαση για τα δικαιώματα των ζώων.

Ρωσία:  Οι ιδιοκτήτες ζωών που χρησιμοποιούνται σε ψυχαγωγικά και πολιτιστικά προγράμματα, θα υποχρεούνται από την 1η Ιανουαρίου να τα συντηρούν εφ’ όρου ζωής, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής οικολογίας και περιβάλλοντος της Κρατικής Δούμας Βλαντίμιρ Μπουρμπάτοφ, επισημαίνοντας ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο με τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις θα τεθεί τέλος στην «εντελώς λαθεμένη, αντιανθρωπιστική και βάρβαρη πρακτική» εγκατάλειψης των ζώων αυτών στον δρόμο.

Τα ζώα που χρησιμοποιούνται σε τσίρκο έχουν έτσι και αλλιώς μια δύσκολη ζωή. Δεν είναι λίγες οι αποκαλύψεις και οι μαρτυρίες για τον απάνθρωπο τρόπο με τον οποίο εκπαιδεύονται αυτά τα ζώα. Τουλάχιστον πλέον δε θα πετιούνται στο δρόμο όταν δεν είναι πια χρήσιμα για τους ιδιοκτήτες τους.

Σύμφωνα με τον Ρώσο κοινοβουλευτικό, «στα ζώα διασφαλίζεται τo υπόλοιπο της ζωής τους στα ιδρύματα στα οποία εργάσθηκαν» και «οι ιδιοκτήτες τους είναι υποχρεωμένοι να διασφαλίσουν την διαβίωση και διατροφή τους εφ’ όρου ζωής». Ο Μπουρμπάτοφ, υπενθύμισε ότι οι σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις περί υπεύθυνης αντιμετώπισης των ζώων ψηφίσθηκαν πριν από ένα και πλέον χρόνο, αλλά τίθενται σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2020.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments