Τεχνολογία

“Smart” τουαλέτες – Ειδοποιούν αν ξεπεράσεις τα 15 λεπτά από την ανάγκη σου

“Smart” τουαλέτες – Ειδοποιούν αν ξεπεράσεις τα 15 λεπτά από την ανάγκη σου
Στην Κίνα η λέξη καινοτομία είναι συνώνυμο με την ανάπτυξη της χώρας, όμως εδώ τα πράγματα πηγαίνουν ακόμη παραπέρα με την Σανγκάη θα θέτει σε λειτουργία τις «έξυπνες» τουαλέτες, οι οποίες είναι έτοιμες να σε βοηθήσουν σχεδόν στα πάντα.

Σε άλλο επίπεδο έχουν πάει οι Κινέζοι τις δημόσιες τουαλέτες. Στην Ελλάδα οι τουαλέτες σε κοινωνικούς χώρους σπανίως βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Στην Κίνα τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά… Από εδώ και στο εξής η υπόθεση «τουαλέτα» σταματά να είναι ιδιωτική.

Η Σανγκάη πρωτοπορεί φέρνοντας στην κοινωνία τις «έξυπνες» τουαλέτες, οι οποίες φέρουν διάφορα τεχνολογικά χαρακτηριστικά. Ο εκάστοτε που θα θελήσει από εδώ και στο εξής να κάνει την ανάγκη του σε δημόσια τουαλέτα της Σανγκάης θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για ορισμένες καινοτομίες που σκοπό έχουν κατά τους Κινέζους να συμβάλουν στην καλύτερη λειτουργία προς όφελος των πολιτών .

Για παράδειγμα οι νέες τουαλέτες θα μπορούν να παρακολουθούν και να ρυθμίζουν τις μυρωδιές στον αέρα, να ρυθμίζουν τα επίπεδα του νερού για εξοικονόμηση ανάλογα την ώρα που παραμένει κάποιος εκεί και ρυθμίζουν ακόμα και τους επισκέπτες. Αν κάποιος παραμείνει στην τουαλέτα για παραπάνω από 15 λεπτά, ένας υπάλληλος στέλνεται για να ελέγξει την κατάσταση. Να θυμίσουμε πως πρόσφατα η Κίνα εγκατέστησε τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου στις δημόσιες τουαλέτες για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο κλοπής χαρτιού υγείας. Οι χρήστες χρειάζεται να σκανάρουν το πρόσωπό τους για να λάβουν 80 εκατοστά χαρτιού και δεν μπορούν να λάβουν άλλο για 9 λεπτά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments