Video

Απίθανο βίντεο με χταπόδι που αλλάζει χρώματα ενώ κοιμάται

Απίθανο βίντεο με χταπόδι που αλλάζει χρώματα ενώ κοιμάται
Αρκετά ασυνήθιστη χαρακτηρίζεται από τους επιστήμονες η εναλλαγή χρωμάτων του χταποδιού.

Αρκετοί είναι οι επιστήμονες που αναρωτιούνται αν τα χταπόδια ονειρεύονται. Θαλάσσιοι βιολόγοι παρακολούθησαν το παρακάτω βίντεο με ένα χταπόδι να αλλάζει χρώματα κατά τη διάρκεια του ύπνου και πιστεύουν ότι η αλλαγή του χρώματος θα μπορούσε να είναι ενδεικτική του τι συμβαίνει στα όνειρά του.

Ο δρ. David Scheel, θαλάσσιος βιολόγος στο Πανεπιστήμιου Ειρηνικού της Αλάσκα, στο Άνκορέιτζ, εξηγεί: «Αν ονειρεύεται, πρόκειται για μία σημαντική στιγμή, Μπορείς σχεδόν να αφηγηθείς τις αλλαγές στο σώμα και μετά να αφηγηθείς το όνειρο». «Εδώ κοιμάται, βλέπει ένα καβούρι και το χρώμα της αλλάζει σιγά σιγά. Μετά γίνεται σκούρο. Έτσι καμουφλάρεται, σαν να βλέπει ότι έπιασε ένα καβούρι και πρόκειται να κάτσει εκεί να το φάει χωρίς να την προσέξει κανείς.

Επίσης πρόσθεσε: Είναι πολύ ασυνήθιστη συμπεριφορά η αλλαγή χρώματος με αυτό τον τρόπο. Βλέπουμε τόσα διαφορετικά χρωματικά μοτίβα να εναλλάσσονται με γρήγορο ρυθμό. Συνήθως δεν βλέπεις κάτι τέτοιο όταν ένα ζώο κοιμάται. Είναι πραγματικά συναρπαστικό».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments