Πολιτική

Γιάννης Πλακιωτάκης: «Παρακολουθούμε πολύ στενά τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας

Γιάννης Πλακιωτάκης: «Παρακολουθούμε πολύ στενά τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας
Γιάννης Πλακιωτάκης: Ο υπουργός Ναυτιλίας σε συνέντευξη του τόνισε πως η κυβέρνηση ξεδιπλώνει σιγά σιγά το σχέδιο της για την καταπολέμηση του φαινομένου της τουρκικής προκλητικότητας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Γιάννης Πλακιωτάκης:«Είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε σε οποιαδήποτε πρόκληση», ξεκαθάρισε ο Γιάννης Πλακιωτάκης και απαριθμώντας τις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, αναφέρθηκε στην αυτονομία που εξασφαλίζει για τη χώρας μας ο αγωγός Eastmed, αλλά και στις διπλωματικές κινήσεις της Αθήνας που οδηγούν στη διπλωματική απομόνωση της Τουρκίας.

Ενδεικτικά ανέφερε σχετικά τις επισκέψεις του Πρωθυπουργού τις επόμενες μέρες τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στο Παρίσι.

«Αν κληθούμε να παρέμβουμε, θα παρέμβουμε», τόνισε ερωτηθείς για τις ολοένα και αυξανόμενες παρενοχλήσεις Ελλήνων ψαράδων από Τούρκους.

Υπογράμμισε ωστόσο ότι, «παρακολουθούμε πολύ στενά τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, ενεργώντας σε διπλωματικό και επιχειρησιακό επίπεδο», αναφερόμενος τόσο στη διπλωματική κινητικότητα από τον Πρωθυπουργό και τον ΥΠΕΞ, όσο και στις ενισχύσεις των περιπολιών του Λιμενικού Σώματος στο ανατολικό Αιγαίο, κάτι που όπως είπε, ενισχύει αποτρεπτικά τη φύλαξη της πατρίδας μας.

«Το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης δεν παράγει αποτέλεσμα»

«Η συμφωνία δεν παράγει κανένα αποτέλεσμα και έχει καταδικαστεί από τους πάντες», σημείωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας αναφερόμενος στο μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης, για να παρατηρήσει ότι αφού ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν καταδικάσει τη συμφωνία, «έχει επιτευχθεί η διπλωματική απομόνωση».

«Η διαφορά της σημερινής κυβέρνησης είναι ότι δε μένουμε μόνο στη διπλωματική καταδίκη, αλλά προχωράμε και σε κινήσεις, όπως η δημιουργία του αγωγού Eastmed», συμπλήρωσε.

«Η Τουρκία δεν τηρεί τη συμφωνία για το προσφυγικό»

«Η μείωση των ροών οφείλεται στις καιρικές συνθήκες», παρατήρησε ο Γ. Πλακιωτάκης σχετικά με την μείωση των αφίξεων αιτούντων άσυλο στα ελληνικά νησιά και κατηγόρησε την Τουρκία ότι, «συνεχίζει να μην τηρεί τους όρους της συμφωνίας με την ΕΕ. Η ανταπόκριση των Τούρκων το τελευταίο διάστημα ήταν μηδενική, όμως τις τελευταίες μέρες έχει υπάρξει μία σχετική ανταπόκριση», ανακοίνωσε.

Κληθείς να σχολιάσει τις τουρκικές κατηγορίες προ το Λιμενικό Σώμα ότι βυθίζει σκάφη με πρόσφυγες και μετανάστες, διέψευσε και επανέλαβε ότι, «η Τουρκία προσπαθεί να αποπροσανατολίσει, εκμεταλλευόμενη τον ανθρώπινο παράδειγμα, χρησιμοποιώντας τον για να αποκομίσουν γεωπολιτικά, πολιτικά, ακόμα και οικονομικά οφέλη».

«Γίνονται όλες οι ενέργειες για τον επαναπατρισμό των ναυτικών»

«Γίνονται ενέργειες για να επιστρέψουν οι ναυτικοί μας», δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας, σχετικά με τους Έλληνες ναυτικούς στο Τζιμπουτί. Χωρίς να μπει σε περαιτέρω λεπτομέρειες για την υπόθεση, διαβεβαίωσε απευθυνόμενος στους συγγενείς των ναυτικών ότι, «υπάρχει συντονισμός με το ΥΠΕΞ για άμεσο επαναπατρισμό των ναυτικών».

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης αναφέρθηκε και στην αύξηση του κονδυλίου για τις ακτοπλοϊκές γραμμές, σημειώνοντας ότι θα οδηγήσει σε αύξηση των δρομολογίων προς τα νησιά.

Συγκίνηση προκάλεσε και η σύνδεση της εκπομπής με τον Γιώργο Μαρίζα, Έλληνα πλοίαρχο που ταξιδεύει στον Ατλαντικό. Ο καπετάνιος, που περιμένει το δεύτερο παιδί του, περιέγραψε την κατάσταση στην περιοχή και το πλοίο και δέχθηκε τις ευχές αλλά και τις ευχαριστίες του Υπουργού Ναυτιλίας.

Διαβάστε Eπίσης

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play