Ελλάδα

Εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας: Περιμένουν ύφεση της κακοκαιρίας για να κινηθούν και πάλι τα λεωφορεία

Εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας: Περιμένουν ύφεση της κακοκαιρίας για να κινηθούν και πάλι τα λεωφορεία
Εθνική οδός Αθηνών - Λαμίας: Το πρωί τα λεωφορεία ήταν πολύ περισσότερα όμως στο μεσοδιάστημα οι αστυνομικοί μπόρεσαν να κατευθύνουν -με συνοδεία εκχιονιστικών- προς την Αθήνα έναν αρκετά μεγάλο αριθμό από αυτά.

Εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας: Πάνω από 20 λεωφορεία έχουν ακινητοποιηθεί στο τμήμα της εθνικής οδού Λαμίας-Αθηνών από τη Λαμία μέχρι τα διόδια της Τραγάνας. Από αυτά, 5 λεωφορεία βρίσκονται σε μοτέλ στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου και άλλα 15 στην περιοχή της Λαμίας. Πρόκειται για λεωφορεία που βρέθηκαν στην εθνική οδό πριν δοθεί εντολή με την οποία απαγορεύτηκε η κυκλοφορία τους λόγω της έντονης χιονόπτωσης.

Από το πρωί τα λεωφορεία ήταν πολύ περισσότερα όμως στο μεσοδιάστημα οι αστυνομικοί μπόρεσαν να κατευθύνουν -με συνοδεία εκχιονιστικών- προς την Αθήνα έναν αρκετά μεγάλο αριθμό από αυτά σε περιόδους όπου υπήρχε η ύφεση της χιονόπτωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει μια μετατόπιση του χιονιά νοτιότερα με συνέπεια τα πολλά προβλήματα αυτή τη στιγμή να εντοπίζονται από τα διόδια της Θήβας μέχρι και το Κάστρο Βοιωτίας, ενώ στο εθνικό δίκτυο κυκλοφορούν μόνο ΙΧ, καθώς έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία σε φορτηγά και σε λεωφορεία.

«Δεν έχουμε ούτε ένα αποκλεισμένο χωριό. Προσπαθούμε να κρατήσουμε ανοιχτά όλα τα δίκτυα», υπογραμμίζει η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Όπως η ίδια σημειώνει «καταβάλλονται προσπάθειες να αποκατασταθούν πλήρως οι βλάβες στην ηλεκτροδότηση η οποία ταλαιπωρεί ορισμένες περιοχές από χθες».

Όπως υπογραμμίζει η κ. Παπαθωμά, «από χθες το απόγευμα όλα τα μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς, μηχανήματα των δήμων μαζί με μισθωμένα ιδιωτικά μηχανήματα δεν έχουν σταματήσει ούτε λεπτό για να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και να κρατήσουν το οδικό δίκτυο ανοικτό».

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας στη Στερεά, Θανάση Καρακάντζα, «περιμένουμε μία μικρή ύφεση της κακοκαιρίας μετά τις 3.00 το μεσημέρι». Και όπως σημειώνει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «αν επιβεβαιωθούν αυτές οι προβλέψεις, θα μπορέσουμε να πάρουμε μια ανάσα και να διευκολύνουμε τη μεγάλη πίεση που δεχόμαστε, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το εθνικό δίκτυο και τα εγκλωβισμένα λεωφορεία κατά μήκος της εθνικής οδού. Όλα τα άλλα προβλήματα στους πέντε νομούς τις Στερεάς Ελλάδας είναι δύσκολα μεν αλλά αντιμετωπίζονται».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments