Διεθνή

Βερολίνο: Πυροβολισμοί στο κέντρο της πόλης

Βερολίνο: Πυροβολισμοί στο κέντρο της πόλης
Βερολίνο: Συναγερμός έχει σημάνει στην πρωτεύουσα της Γερμανίας μετά από πυροβολισμούς που ακούστηκαν στο Βερολίνο.

Βερολίνο: Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρησή της στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στην περιοχή της Φρίντριχστρασε καθώς ένα άτομο άνοιξε πυρ μέσα σε ένα κατάστημα. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως οι πυροβολισμοί σχετίζονται με ληστεία σε καφέ της πόλης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μια μεγάλη αστυνομική επιχείρηση κοντά σε καφετέρια κοντά στο «Σημείο Ελέγχου Τσάρλι» του κεντρικού Βερολίνου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ακούστηκαν πυροβολισμοί στην διασταύρωση που βρίσκεται η καφετέρια. Ασθενοφόρα μεταβαίνουν στην περιοχή, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild». Σύμφωνα με τις αστυνομικούς, που έχουν εκκενώσει την περιοχή, υπάρχει η υποψία ότι πρόκειται για ένοπλη ληστεία. «Υποψία για ένοπλη ληστεία», αναφέρει στο Twitter η γερμανική αστυνομία η οποία συμπληρώνει πως η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο.  Παράλληλα, οι Αρχές οι αστυνομικοί ψάχνουν στους ορόφους των γύρω σπιτιών. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα, ενώ ο δράστης προς το παρόν διαφεύγει.
 

Υπό τον φόβο ενός τρομοκρατικού χτυπήματος ζει η γερμανική πρωτεύουσα:

Κάθε φορά που ακούγονται πυροβολισμοί οι κάτοικοι του Βερολίνου λαχταρούν αφού ζουν υπό το φόβο ενός νέου τρομοκρατικού χτυπήματος. Ούτε δέκα ημέρες νωρίτερα, συγκεκριμένα στις 21 Δεκεμβρίου, εκκενώθηκε μετά τον εντοπισμό ύποπτου αντικειμένου η χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης, στην οποία είχε σημειωθεί η πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση το 2016. Πριν από τρία χρόνια ο Τυνήσιος, Ανίς Άμρι, παρέσυρε με φορτηγό και σκότωσε 12 ανθρώπους στη χριστουγεννιάτικη αγορά της Μπραϊτσάιντπλατς. Στη συνέχεια διέφυγε στην Ιταλία, όπου σκοτώθηκε από αστυνομικούς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments