Ελλάδα

Ηράκλειο: Πλοίο προσέκρουσε στο λιμάνι – Τρόμος για 428 επιβάτες

Ηράκλειο: Πλοίο προσέκρουσε στο λιμάνι – Τρόμος για 428 επιβάτες
Ηράκλειο: Το επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο Blue Horizon προσέκρουσε στο λιμάνι του Ηρακλείου προκαλώντας έντονη ανησυχία στους 428 επιβάτες.

Ηράκλειο: Η κακοκαιρία και οι σφοδροί άνεμοι που επικρατούν στο Αιγαίο παραλίγο να προκαλέσουν σοβαρό ατύχημα. Πιο συγκεκριμένα, στο λιμάνι του Ηρακλείου προσέκρουσε, κατά τη διαδικασία πρόσδεσης, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο blue Horizon με 428 επιβάτες, 69 ΙΧ, 22 φορτηγά και 3 δίκυκλα.

Από την πρόσκρουση δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός ενώ το πλοίο, στο οποίο απαγορεύθηκε προσωρινά ο απόπλους, προκειμένου να επιθεωρηθεί, υπέστη μικρές εκδορές στη δεξιά πλώρη. Το επόμενο δρομολόγιο του πλοίου για τον Πειραιά είναι προγραμματισμένο για το απόγευμα.

Δυο λόγια για το πλοίο Blue Horizon

Το πλοίο γεννήθηκε στα ναυπηγεία «Mitsubishi in Shimonoseki», στις 7 Ιουλίου του 1987 στην Ιαπωνία. Έχει ολικό μήκος 187,13 μέτρα και πλάτος 27.

Το μέγιστο βάθος του είναι 6,70 μέτρα και μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 23 κόμβων. Η χωρητικότητα του σε επιβάτες είναι 1.510 στο θερινό πρωτόκολλο και 851 στο χειμερινό. Το πρώτο του όνομα ήταν «Varuna» με το οποίο έσκιζε τις θάλασσες της Ιαπωνίας. Το 1998 έρχεται στα ελληνικά νερά για λογαριασμό της STRINTZIS LINES , λαμβάνει το όνομα «SUPERFERRY HELLAS» και δρομολογείται στη γραμμή της Ανκόνα.

Το 2000 ανήκει πλέον στο στόλο της Blue Star Ferries και μετονομάζεται σε «Blue Horizon», εξυπηρετώντας για αρκετά χρόνια τις γραμμές της Βενετίας και του Μπάρι, ενώ το 2010 μέχρι αρχές του 2011 εξυπηρέτησε και στη γραμμή Πειραιάς – Χανιά. Ακόμη έχει ταξιδέψει για μικρό διάστημα στα Δωδεκάνησα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments