Ελλάδα

Περιφέρεια Αττικής: Σε ετοιμότητα για τυχόν προβλήματα λόγω κακοκαιρίας

Περιφέρεια Αττικής: Σε ετοιμότητα για τυχόν προβλήματα λόγω κακοκαιρίας
Περιφέρεια Αττικής: Να προχωρήσουν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων από την κακοκαιρία που αναμένεται την Κυριακή, κάλεσε τους δήμους ο περιφερειάρχης.

Περιφέρεια Αττικής: Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, μετά από εντολή του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλημάτων από την κακοκαιρία που αναμένεται από το βράδυ της Κυριακής. Ο κ. Πατούλης, με επιστολή του, καλεί τους 66 δημάρχους της Αττικής να προχωρήσουν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να παρέμβουν άμεσα και αποτελεσματικά εφόσον χρειαστεί.

Να είναι δηλαδή σε ετοιμότητα μηχανήματα και προσωπικό για δράσεις αποχιονισμού στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς τους.

Επίσης, να προμηθευτούν επαρκή ποσότητα αλατιού, να λειτουργούν θερμαινόμενους χώρους και να έχουν σε ετοιμότητα τα τμήματα πολιτικής προστασίας, καθώς και των τυχόν εθελοντικές ομάδες ώστε να συνδράμουν εάν χρειαστεί. Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνεται στην επιστολή, η Περιφέρεια «εφόσον απαιτηθεί, θα συνδράμει στο έργο των Δήμων, όπου είναι εφικτό και με βάση την έκταση των φαινομένων».

Ακόμη, σημειώνεται ότι στην αρμοδιότητά της Περιφέρειας ανήκει η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας μέχρι το ύψος της Μεταμόρφωσης και Αθηνών – Κορίνθου μέχρι το ύψος της Μάνδρας. Τα ανωτέρω τμήματα των Εθνικών Οδών, ανήκουν στις εταιρείες – κοινοπραξίες όπως και ο αποχιονισμός τους. Αναφορικά με το δημοτικό οδικό δίκτυο, σχετική αρμοδιότητα ενεργειών αποχιονισμού έχει ο οικείος Δήμος ο οποίος οφείλει να έχει προετοιμαστεί κατάλληλα.

Η κακοκαιρία επιδεινώνεται από την Κυριακή με την ΕΜΥ να εκδίδει έκτακτο δελτίο για ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους.

Συγκεκριμένα χιονοπτώσεις αναμένονται:

  • Την Κυριακή σε όλα τα ορεινά, στα ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας, από τις απογευματινές ώρες στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την Εύβοια, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές πρόσκαιρα στη Θεσσαλία και από τις βραδινές ώρες στη Στερεά (κυρίως την ανατολική), την Εύβοια, και την Πελοπόννησο (κυρίως την ανατολική).
  • Τη Δευτέρα, στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου καθώς και στα ορεινά – ημιορεινά της Κρήτης.
  • Την Τρίτη θα συνεχιστούν στις προαναφερθείσες περιοχές και από τις απογευματινές ώρες από τα βόρεια αναμένεται να εξασθενήσουν.

Όσον αφορά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, θα επηρεάσουν:

  • Από τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής τα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου, την Εύβοια, σταδιακά τις Κυκλάδες, την Κρήτη, πρόσκαιρα το Ιόνιο και από το βράδυ τα Δωδεκάνησα.
  • Τις πρωινές ώρες της Δευτέρας την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
  • Από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης αναμένεται να εξασθενήσουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments