Οικονομία

Πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ελλάδα: Απίθανο τι έγινε μετά τις εκλογές

Πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ελλάδα: Απίθανο τι έγινε μετά τις εκλογές
Σημαντική αύξηση σημείωσαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων μετά την 7η Ιουλίου 2019, όπου είχαμε τις εθνικές εκλογές.

Η αλλαγή κυβέρνησης τον Ιούλιο του 2019, η πολιτική σταθερότητα που νιώθει ο καταναλωτής, αλλά και τα σημάδια της ανάκαμψης στην ελληνική οικονομία δείχνουν το κλίμα αισιοδοξίας που επικρατεί στη χώρα μετά την 7η Ιουλίου 2019, όταν και οι Έλληνες πήγαν στις κάλπες να ψηφίσουν. Το εκλογικό αποτέλεσμα έχει θετικό αντίκτυπο στις πωλήσεις των αυτοκινήτων οι οποίες σύμφωνα με τα στοιχεία κατέγραψαν σημαντική αύξηση από τον Ιούλιο μέχρι και τον Δεκέμβριο.

Μάλιστα το 2019 ολοκληρώθηκε με κάτι περισσότερο από 114.000 πωλήσεις νέων αυτοκινήτων σημειώνοντας αύξηση 10,4% συγκριτικά με το 2018. Με βάση τα στοιχεία, από τον Ιούλιο μέχρι και το Δεκέμβριο του 2019 πωλήθηκαν στη χώρα μας 48.623 καινούργια αυτοκίνητα, καταγράφοντας αύξηση 18,2% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018.

Την περίοδο πριν τις εκλογές, δηλαδή από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούνιο, είχαν πωληθεί 65.557 καινούργια αυτοκίνητα, έχοντας αύξηση μόνο 5,2% συγκριτικά με το 2018. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι η αύξηση στις πωλήσεις λιανικής το διάστημα Ιουλίου-Δεκεμβρίου ήταν πολύ μεγαλύτερη από ό,τι το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου (19,0% έναντι 9,7% αντίστοιχα), δείχνοντας στην πράξη την αλλαγή στη ψυχολογία του Έλληνα αγοραστή.

Εν όψει της φετινής χρονιάς, αυτό το κλίμα αισιοδοξίας αναμένεται να συνεχιστεί στην αγορά. Η οικονομική σταθερότητα και η συνεχής βελτίωση των δεδομένων είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσουν τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων να σημειώσουν το αυξητικό σερί του Β’ Εξαμήνου του 2019 και το 2020, ώστε να έρθει η αγορά σε επίπεδα «κανονικότητας», ξεφεύγοντας από τα χαμηλά νούμερα της κρίσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments