Διεθνή

ΗΠΑ – Ιράν: Θερμό επεισόδιο στην Αραβική Θάλασσα

ΗΠΑ – Ιράν: Θερμό επεισόδιο στην Αραβική Θάλασσα
ΗΠΑ - Ιράν: Ρωσικό πολεμικό πλοίο «προσέγγισε απειλητικά» αμερικανικό ενώ επιχειρούσε στη βόρεια Αραβική Θάλασσα, αναφέρει το αμερικανικό ναυτικό.

ΗΠΑ – Ιράν: Θερμό επεισόδιο προκλήθηκε ανάμεσα σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ρωσία χθες, Πέμπτη, σύμφωνα με  αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό. Το ρωσικό πλοίο αγνόησε τις προειδοποιήσεις των Αμερικανών και ρίσκαρε μια σύγκρουση. «Την Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια επιχείρησης ρουτίνας στη Βόρεια Αραβική Θάλασσα, ρωσικό πολεμικό πλοίο πλησίασε απειλητικά το USS Farragut» ανακοίνωσε ο Πέμπτος Στόλος των ΗΠΑ, που επιβλέπει τις ναυτικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή.

«Το σκάφος Farragut σήμανε πέντε σύντομους ήχους, το διεθνές ναυτικό σήμα κινδύνου για επικείμενη σύγκρουση και ζήτησε από το ρωσικό πλοίο να μεταβάλει την πορεία του κατά συμμόρφωση με τους διεθνείς κανόνες πλοήγησης. Το ρωσικό σκάφος αρχικά αρνήθηκε να προβεί στην κίνηση αυτή, αλλά την τελευταία στιγμή, άλλαξε την πορεία του», προσέθετε η ίδια ανακοίνωση.

«Η αρχική άρνηση συμμόρφωσης με τους διεθνείς κανόνες και ενώ το ρωσικό πλοίο έκανε επιθετική κίνηση, αύξησε τον κίνδυνο σύγκρουσης» τόνισε στην ανακοίνωσή του ο Πέμπτης Στόλος.

Η είδηση κάνει τον γύρο του κόσμου, με το CNN μάλιστα να δημοσιοποιεί video από τη στιγμή του θερμού επεισοδίου στη Βόρεια Αραβική Θάλασσα. Δυο αξιωματούχοι του Πενταγώνου δήλωσαν πως το ρωσικό πλοίο έφτασε σε απόσταση 180 ποδιών (περίπου στα 54 μέτρα) από το αμερικανικό πλοίο, ενώ οι δυο “γέφυρες” ήταν σε επικοινωνία. Σημειώνεται, πως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο ανάμεσα σε πολεμικά πλοία των ΗΠΑ και της Ρωσίας. Πριν από σχεδόν επτά μήνες, τον Ιούνιο, στον Ειρηνικό, αμερικανικά και ρωσικά πολεμικά πλοία έφτασαν τόσο κοντά σε σύγκρουση, που το αμερικανικό αναγκάστηκε να κάνει μανούβρα για να την αποφύγει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments