Τεχνολογία

Πέγκυ Αντωνάκου: Ανέλαβε τα ηνία της Google για τη Νοτιανατολική Ευρώπη

Πέγκυ Αντωνάκου: Ανέλαβε τα ηνία της Google για τη Νοτιανατολική Ευρώπη
Πέγκυ Αντωνάκου: Η Ελληνίδα που ανέλαβε τη διοίκηση της Google για την περιοχή της Nοτιανατολικής Ευρώπης.

Πέγκυ Αντωνάκου: Το ρόλο της γενικής διεύθυνσης της Google για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με έδρα την Αθήνα, ανέλαβε η Πέγκυ Αντωνάκου, πρώην CEO στη Μicrosoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας από το 2012 έως τον Σεπτέμβριο του 2019. Προηγουμένως είχε αναλάβει ρόλους ευθύνης στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ αποδεικνύοντας την πολυετή της εμπειρία σε θέσεις Διοίκησης και Marketing, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η κα Αντωνάκου δήλωσε σχετικά με την ανάληψη ευθύνης της Google:

“Η ανάθεση του ρόλου της επικεφαλής της Google αποτελεί τιμή και προνόμιο για εμένα. Είναι μια εταιρεία που καινοτομεί, βελτιώνοντας καθημερινά τις ζωές και το μέλλον δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η δύναμη της τεχνολογίας να αλλάζει τον κόσμο αποτελεί για μένα μεγάλη έμπνευση και κινητήριο δύναμη. Σήμερα νιώθω ιδιαίτερη χαρά γιατί μαζί με μια δυνατή ομάδα μπορώ να συνεισφέρω προς αυτή την κατεύθυνση. Παράλληλα, νιώθω ιδιαιτέρως χαρούμενη και αισιόδοξη διότι αναβαθμίζεται η Ελλάδα ως στρατηγικός κόμβος της ευρύτερης περιοχής”.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως σταθμό στην επαγγελματική της πορεία αποτελεί η DELL S.A., όπου κατείχε τη Γενική Διεύθυνση Consumer & SMB για την περιοχή της Νότιας Ανατολικής Ευρώπης και όπου εδραίωσε market leadership σε πολλές από τις χώρες ευθύνης της. Στην εταιρία DELL ξεκίνησε το 2002 από το τμήμα Marketing στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Austin, Texas της Αμερικής. Επανήλθε στην Ευρώπη το 2006, όπου ως Sales Manager ανέλαβε την ανάπτυξη του Consumer & SMB με χώρες ευθύνης την Ελλάδα, την Κύπρο και στην συνέχεια την Ιταλία, δημιουργώντας και αναπτύσσοντας ένα ευρύ δίκτυο διανομής και λιανικών πωλήσεων, πετυχαίνοντας σημαντικά μερίδια αγοράς σε μικρό χρονικό διάστημα. Παλαιότερα εργάστηκε στις εταιρίες General Motors USA και Opel Bank GMBH.

 Η κα Αντωνάκου είναι απόφοιτος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά και κάτοχος MBA από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments