Διεθνή

Αλβανία: Ανθρωπιστική βοήθεια στους σεισμόπληκτους από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

Αλβανία: Ανθρωπιστική βοήθεια στους σεισμόπληκτους από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών
Αλβανία: Βοήθεια προκειμένου να στηριχθεί ο λαός της Αλβανίας μετά τον φονικό σεισμό της 26ης Νοεμβρίου, έστειλε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Αλβανία: Όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του, σήμερα, το επιμελητήριο, στάλθηκαν από την Αθήνα, την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου, δύο μεγάλα φορτηγά, γεμάτα με τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη ατομικής καθαριότητας αλλά και ιματισμού (κυρίως κουβέρτες) με προορισμό την Αρχιεπισκοπή στη γειτονική χώρα. Όπως σημειώνεται, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, ανταποκρίθηκε άμεσα στην έκκληση του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιου, για παροχή βοήθειας στον δοκιμαζόμενο λαό της γειτονικής μας χώρας.

Τη διαδικασία συγκέντρωσης και αποστολής της ανθρωπιστικής βοήθειας συντόνισαν ο τρίτος αντιπρόεδρος του επιμελητηρίου Ηλίας Μάνδρος και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Χρήστος Κοντούρης. Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, σε ανοικτή επιστολή του προς τον κ. Αναστάσιο, επισημαίνει ότι το Ε.Ε.Α. θα συνεχίσει την κοινωνική του προσφορά κάθε φορά που παρίσταται ανάγκη, ενώ εξάρει το έργο της Αρχιεπισκοπής Αλβανίας.

Υπενθυμίζεται, πως η γειτονική χώρα επλήγει από σεισμό μεγέθους 6,4 της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο 12 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά – δυτικά του Μαμουράς τα ξημερώματα της 26ης Νοεμβρίου.

Η δόνηση έγινε αισθητή στα Τίρανα, ακόμη και στον Τάραντα και το Βελιγράδι αλλά και στην Θεσσαλονίκη περίπου 370 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από το επίκεντρο. Ο σεισμός προκάλεσε τουλάχιστον 51 θανάτους και πάνω από 900 τραυματισμούς. Σημειώνεται, πως ήταν ο μεγαλύτερος σεισμός που έχει χτυπήσει την Αλβανία εδώ και σαράντα χρόνια. Μετά τον σεισμό ακολούθησαν εκατοντάδες μετασεισμοί, εκ των οποίων τέσσερις ξεπέρασαν τα 5 ρίχτερ και άλλοι έξι τα 4 ρίχτερ. Ο σεισμός προκάλεσε πολύ σοβαρές ζημιές στο Δυρράχιο και το Κοντάρ – Θουμάνα, με πολλά άτομα να εγκλωβίζονται στα ερείπια των κτιρίων. Η Αλβανή υπουργός Υγείας, Ογκέρτα Μαναστίρλιου, δήλωσε ότι 658 άνθρωποι τραυματίστηκαν από το σεισμό, ενώ στις 27 Νοεμβρίου νοσηλεύονταν ακόμη 68 άνθρωποι κατά την ίδια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments