Θέσεις Εργασίας

Νέες θέσεις εργασίας: 420 προσλήψεις τελωνειακών ενόψει Brexit

Νέες θέσεις εργασίας: 420 προσλήψεις τελωνειακών ενόψει Brexit
Νέες θέσεις εργασίας: Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ανακοίνωσε προσλήψεις και μετατάξεις προς τα τελωνεία της χώρας που θα πραγματοποιηθούν είτε με άτακτη, είτε με συμφωνημένη έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση,

Νέες θέσεις εργασίας: Την άμεση ενίσχυση της ΑΑΔΕ με προσλήψεις και μετατάξεις προωθεί η κυβέρνηση με ρύθμιση που κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα, στο πλαίσιο της δεύτερης ανάγνωσης του σχετικού νομοσχεδίου από τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές. Συγκεκριμένα, πρόκειται για προσλήψεις 420 νέων τελωνειακών και για μετατάξεις ακόμα 190 υπαλλήλων στα τελωνεία.

Με τη νομοτεχνική βελτίωση ορίζεται ότι οι προσλήψεις θα γίνουν ανεξάρτητα από τον τρόπο εξόδου της Μ. Βρετανίας από την Ε.Ε. καθώς κρίθηκε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση των τελωνειακών αρχών της χώρας. Το νομοσχέδιο με τίτλο “Ρυθμίσεις για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση” ψηφίστηκε από τις επιτροπές Εξωτερικών και Οικονομικών κατά πλειοψηφία.

Υπό αυτά τα δεδομένα το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν 270 προσλήψεις από προκήρυξη με σειρά προτεραιότητας, 150 προσλήψεις επιλαχόντων από προκήρυξη του 2017 και 190 μετατάξεις. Αξίζει να σημειωθεί  ότι κατά την ακρόαση των αρμόδιων φορέων, υπηρεσιακοί παράγοντες των τελωνείων υποστήριζαν ότι οι υπηρεσίες τα τελευταία χρόνια έχουν υποστελεχωθεί καθώς υπηρετούν μόλις 2.067 άτομα.

Νωρίτερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης είχε καταθέσει στο παραπάνω νομοσχέδιο τροπολογία για τη θεσμοθέτηση μίας νέας μορφής επιχειρηματικής πρόσκλησης, της επονομαζόμενης “Business Visa”. Η τροπολογία αφορά πολίτες τρίτων χωρών που επιθυμούν να εισέλθουν στην Ελλάδα, προκειμένου να συμμετάσχουν σε συνέδρια, εκθέσεις, συναντήσεις, διασκέψεις ή εκδηλώσεις επιχειρηματικού χαρακτήρα, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν τη συνήθη γραφειοκρατική διαδικασία έκδοσης θεώρησης εισόδου.

Σε αυτήν την περίπτωση, Έλληνες πολίτες θα υποβάλουν στις αρμόδιες Προξενικές Αρχές ένα τυποποιημένο έντυπο πρόσκλησης, αναλαμβάνοντας παράλληλα την ευθύνη για τη φιλοξενία των αιτούντων θεώρηση. Επειδή, στο παρελθόν οι θεωρήσεις χορηγήθηκαν συχνά με καθυστερήσεις ενώ υπήρχε και σημαντικός αριθμός απορρίψεων, με την καθιέρωση της επιχειρηματικής πρόσκλησης καθίσταται αποδοτικότερη και ταχύτερη η διαδικασία θεώρησης καθώς οι αιτήσεις θα εξετάζονται άμεσα εντός 15 ημερών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments