Διεθνή

Ντιμίτρι Μετβέντεβ: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας

Ντιμίτρι Μετβέντεβ: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας
Ντιμίτρι Μετβέντεβ: Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας υπέβαλε την παραίτησή του.

Ντιμίτρι Μετβέντεβ: Πριν από λίγη ώρα ο Ρώσος πρωθυπουργός υπέβαλε την παραίτηση του η οποία έγινε δεκτή από τον Βλαντιμίρ Πούτιν.  Οι υπουργοί της κυβέρνησης Μετβέντεβ πρόκειται να σχηματίσουν υπηρεσιακή κυβέρνηση, μέχρις ότου ο Ρώσος πρόεδρος ορίσει νέο πρωθυπουργό.

Η δήλωση ήρθε λίγη ώρα αφότου ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν έβγαλε την ετήσια ομιλία του. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Κρεμλίνο, ο Μεντβέντεφ συναντήθηκε με τον Πούτιν πριν την ομιλία του. Οι σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι δυο άντρες συνομιλούν αυτή την ώρα. Από την πλευρά του ο Πούτιν μιλώντας στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (άνω Βουλή) είχε προτείνει σημαντικές συνταγματικές αλλαγές προκειμένου όπως σημείωσε «να διασφαλιστεί η ισορροπία, η ασφάλεια και η σταθερότητα στη χώρα».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, ο Πούτιν μίλησε με τον Μετβέντεβ και αφού του εξέφρασε τις ευχαριστίες του «για την καλή δουλειά που έχει γίνει», του ζήτησε η κυβέρνηση να παραμείνει ενεργή μέχρι να οριστεί μεταβατική που θα αναλάβει τα καθήκοντά της. Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος αποκάλυψε  ότι σχεδιάζει την καθιέρωση του χαρτοφυλακίου του «αναπληρωτή γενικού γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας», θέση την οποία αναμένεται να προτείνει στον Μεντβέντεφ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments