Κόσμος

Ντιμίτρι Μετβέντεβ: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας

Ντιμίτρι Μετβέντεβ: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας
Ντιμίτρι Μετβέντεβ: Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας υπέβαλε την παραίτησή του.

Ντιμίτρι Μετβέντεβ: Πριν από λίγη ώρα ο Ρώσος πρωθυπουργός υπέβαλε την παραίτηση του η οποία έγινε δεκτή από τον Βλαντιμίρ Πούτιν.  Οι υπουργοί της κυβέρνησης Μετβέντεβ πρόκειται να σχηματίσουν υπηρεσιακή κυβέρνηση, μέχρις ότου ο Ρώσος πρόεδρος ορίσει νέο πρωθυπουργό.

Η δήλωση ήρθε λίγη ώρα αφότου ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν έβγαλε την ετήσια ομιλία του. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Κρεμλίνο, ο Μεντβέντεφ συναντήθηκε με τον Πούτιν πριν την ομιλία του. Οι σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι δυο άντρες συνομιλούν αυτή την ώρα. Από την πλευρά του ο Πούτιν μιλώντας στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (άνω Βουλή) είχε προτείνει σημαντικές συνταγματικές αλλαγές προκειμένου όπως σημείωσε «να διασφαλιστεί η ισορροπία, η ασφάλεια και η σταθερότητα στη χώρα».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, ο Πούτιν μίλησε με τον Μετβέντεβ και αφού του εξέφρασε τις ευχαριστίες του «για την καλή δουλειά που έχει γίνει», του ζήτησε η κυβέρνηση να παραμείνει ενεργή μέχρι να οριστεί μεταβατική που θα αναλάβει τα καθήκοντά της. Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος αποκάλυψε  ότι σχεδιάζει την καθιέρωση του χαρτοφυλακίου του «αναπληρωτή γενικού γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας», θέση την οποία αναμένεται να προτείνει στον Μεντβέντεφ.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments