Διεθνή

Μεβλούτ Τσαβούσογλου: «Υπάρχουν νησιά που δεν έχει αποφασιστεί η κυριαρχία τους»

Μεβλούτ Τσαβούσογλου: «Υπάρχουν νησιά που δεν έχει αποφασιστεί η κυριαρχία τους»
Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Τα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας αμφισβητεί για ακόμα μια φορά ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Προκαλεί ξανά η Τουρκία. Για ακόμη μια φορά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με δηλώσεις του αμφισβητεί ανοιχτά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στα ελληνικά νησιά. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια τρίωρης τηλεοπτικής συνέντευξης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Υπάρχουν νησιά που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους ούτε στην Συνθήκη Λωζάνης, ούτε στην συνθήκη Ειρήνης του 1948. Αυτός είναι ο λόγος που ζητάμε διερευνητικές επαφές για να λύσουμε τα ζητήματα αυτά. Για να μην συμβεί πάλι κάποια κρίση όπως στο Καρντάκ (Ίμια)».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε παράλληλα πως για να περάσει ο αγωγός EastMed, δηλαδή ο αγωγός φυσικού αερίου που θα μεταφέρει το αέριο της Κύπρου και του Ισραήλ στην Ευρώπη, «πρέπει να πάρουν την άδεια μας καθώς θα περάσει από την υφαλοκρηπίδα μας. Χωρίς την έγκριση της Τουρκίας δεν μπορεί να γίνει αυτό το έργο».

Παράλληλα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε πως η Τουρκία στέλνει στρατεύματα στη Λιβύη.

«Η Τουρκία προχωρά στην αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος και συνέχισε: “Όσον αφορά στην Ανατολική Μεσόγειο και στην έρευνα υδρογονανθράκων, δραστηριοποιούμαστε διπλωματικά ώστε να επέλθει η ειρήνη και η ευημερία. Δεν επιτρέψαμε πρωτοβουλίες που στόχο είχαν να αποκλειστεί η Τουρκία και η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τόσο τα συμφέροντά μας στην υφαλοκρηπίδα μας, όσο και των ομογενών μας στη Βόρεια Κύπρο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments