Πολιτική

ΚΥΣΕΑ: Αυτή είναι η νέα ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων

ΚΥΣΕΑ: Αυτή είναι η νέα ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων
ΚΥΣΕΑ: Η νέα ηγεσία των Ένοπλων Δυνάμεων αποφασίστηκε σε συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ - Νέος αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος.

ΚΥΣΕΑ: Το πρωί της Παρασκευής 17 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε συνσδρίαση του ΚΥΣΕΑ για να αποφασίσει τη νέα ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Η νέα ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων αποφασίστηκε στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ομόφωνα αποφασίστηκαν τα εξής:

  • Νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ είναι ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, έως σήμερα Διοικητής 1ης Στρατιάς.
  • Αρχηγός ΓΕΣ ορίζεται ο Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, έως σήμερα Διοικητής Δ’ Σώματος Στρατού.
  • Στην ηγεσία του ΓΕΝ τοποθετείται ο Αντινάυαρχος Στυλιανός Πετράκης, έως σήμερα Αρχηγός Στόλου.
  • Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας παραμένει ο Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης.

Ποιος είναι ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος

Ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος γεννήθηκε στις 24 Ιουνίου 1961, στην Χαλκίδα Ευβοίας. Εισήχθη στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1979 και αποφοίτησε το 1983, ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού. Περάτωσε επιτυχώς, τις προβλεπόμενες από τον βαθμό του, εκπαιδεύσεις και τοποθετήθηκε ως Διμοιρίτης στην Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) του Σ.Ξ. και στην συνέχεια ως Διοικητής Λόχου σε Μονάδα Πεζικού στη Ν. Σάμο. Το 1986 επελέγη για τις Ειδικές Δυνάμεις του Σ.Ξ. και αποφοίτησε επιτυχώς από όλα τα υποχρεωτικά και μη, Σχολεία των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων. Επιπλέον, το 1989, διήλθε επιτυχώς της εκπαιδεύσεως ως Υποβρύχιος Καταστροφέας, στην Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών, του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού (ΜΥΚ/ΠΝ), και το 1992, του Σχολείου Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ (USAJFK Special Warfare Center and School), στο Fort Bragg, στην Βόρεια Καρολίνα, επιλεγείς ως ο Διακεκριμένος Αλλοδαπός Σπουδαστής, της εκπαιδευτικής περιόδου στην οποία συμμετείχε. 

Ποιος είναι ο νέος αρχηγός ΓΕΣ , Χαράλαμπος Λαλούσης

Ο αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης γεννήθηκε το 1962 στα Φιλιατρά Μεσσηνίας. Εισήχθη το 1980 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, από την οποία αποφοίτησε το 1984 με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού των Τεθωρακισμένων. Φοίτησε σε όλες τις σχολές και τα σχολεία του όπλου του, καθώς και στη Σχολή Πολέμου και στη Σχολή Εθνικής ΄Αμυνας του ΝΑΤΟ (ΝΑΤΟ Defence College). Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε Μονάδες Τεθωρακισμένων, σε Επιτελεία Συγκροτημάτων-Σχηματισμών στο ΓΕΣ και στο ΓΕΕΘΑ. Ως Διοικητής Μονάδας υπηρέτησε στη 12η ΕΜΑ και στην 5η ΕΜΑ .Τιμήθηκε με τα προβλεπόμενα Παράσημα, Μετάλλια και Διαμνημονεύσεις. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ειδίκευση στην Ιστορία Χωρών Χερσονήσου του Αίμου και Τουρκολογίας. Είναι γνώστης της Αγγλικής γλώσσας.

Ποιος είναι ο νέος αρχηγός ΓΕΝ, Στυλιανός Πετράκης 

Ο Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ γεννήθηκε στην Επισκοπή Ρεθύμνου και εισήχθη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1981, από την οποία αποφοίτησε και ονομάσθηκε Μάχιμος Σημαιοφόρος το 1985. Προήχθη σε Αντιναύαρχο και τοποθετήθηκε Αρχηγός Στόλου με την υπ’αριθμ. 1/Σ. 2η από 29/01/19 απόφαση ΚΥΣΕΑ. Από τις 17 Ιανουαρίου 2020 είναι ο νέος αρχηγός ΓΕΝ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments