Ελλάδα

Σύνταγμα: Ομάδα ακροδεξιών ξυλοκόπησε άγρια δημοσιογράφο [vid]

Σύνταγμα: Ομάδα ακροδεξιών ξυλοκόπησε άγρια δημοσιογράφο [vid]
Σύνταγμα: Ο Τόμας Λακόμπι είναι ένας εκ των δύο σεναριογράφων του ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή Προσωπική υπόθεση» και είχε δεχθεί και στο παρελθόν επίθεση από άτομα που κινούνται στον ακροδεξιό χώρο.

Επίθεση από ακροδεξιούς δέχθηκε Γερμανός δημοσιογράφος στο Σύνταγμα.  Σύμφωνα με το skai.gr, μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης που είχαν συγκεντρωθεί στο πλαίσιο διαδήλωσης κατά των μεταναστών στο Σύνταγμα ξυλοκόπησαν πριν από λίγο τον δημοσιογράφο του γερμανικού δικτύου Deutsche Welle Τhomas Lacobi που έκανε ρεπορτάζ στην περιοχή του Συντάγματος. Οι δράστες χτύπησαν το δημοσιογράφο και του πήραν την καμερά του. Αρχικά του ζήτησαν τα στοιχεία, και όταν αρνήθηκε οι ακροδεξιοί άρχισαν να τον χτυπούν στο κεφάλι.

Ο Τhomas Lacobi είναι ένας εκ των δύο σεναριογράφων του ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή Προσωπική υπόθεση» το οποίο σκηνοθέτησε η Angélique Kourounis και είχε δεχθεί και παλαιότερα επίθεση. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν η ΕΛΑΣ έχει κρατήσει ή συλλάβει υπόπτους για την επίθεση.  Σημειώνεται ότι λίγο νωρίτερα πραγματοποιούνταν στο κέντρο αντισυγκέντρωση υπέρ των μεταναστών, με αποτέλεσμα στην αστυνομία να έχει σημάνει συναγερμός.

Οι δράστες χτύπησαν τον δημοσιογράφο και του πήραν την κάμερα, όταν του ζήτησαν τα στοιχεία του και αυτός αρνήθηκε να τα δώσει. Ο Τόμας Λακόμπι είναι ένας εκ των δύο σεναριογράφων του ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή Προσωπική υπόθεση» και είχε δεχθεί και στο παρελθόν επίθεση από άτομα που κινούνται στον ακροδεξιό χώρο. Νωρίτερα στο Σύνταγμα είχαν διεξαχθεί δυο διαφορετικές πορείες, υπέρ και κατά των μεταναστών και η κατάσταση ήταν τεταμένη.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν αστυνομικές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο φωτορεπόρτερ δέχθηκε ξαφνικά επίθεση από άγνωστα άτομα, μόλις τον είδαν να τραβάει φωτογραφίες από τη συγκέντρωση, ενώ όταν έσπευσαν αστυνομικοί στο σημείο για να τον βοηθήσουν εκείνος τούς είπε ότι επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά του και πως πρόκειται να καταθέσει μήνυση. Η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε κάποια προσαγωγή έως αυτήν την ώρα.

Φώτο: newpost.gr, skai.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments