Πολιτική

Νότης Μηταράκης μεταναστευτικό: “Η άμεση αποσυμφόρηση των νησιών προτεραιότητα της κυβέρνησης”

Νότης Μηταράκης μεταναστευτικό: “Η άμεση αποσυμφόρηση των νησιών προτεραιότητα της κυβέρνησης”
Νότης Μηταράκης μεταναστευτικό: Ο περιορισμός των μεταναστευτικών ροών και η άμεση αποσυμφόρηση των νησιών αποτελούν προτεραιότητα της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα, όπως επισήμανε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Νότης Μηταράκης μεταναστευτικό: Ο κ. Μηταράκης απηύθυνε χαιρετισμό στην έναρξη των εργασιών του πρώτου Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων. Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε ότι χρειάζονται δύο πράγματα: πρώτον, η αποτελεσματικότερη φύλαξη των συνόρων μας και, δεύτερον, οι άμεσες επιστροφές όσων δε δικαιούνται διεθνούς προστασίας». Στη συνέχεια, ο υπουργός ευχαρίστησε θερμά το αστυνομικό σώμα στο σύνολο του για τον ενεργό του ρόλο στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Με τη δήλωση αυτή, ο κ. Μηταράκης επανέλαβε όλα όσα είχε πει την Κυριακή από την Σάμο.

Συνοδευόμενος από τον ειδικό γραμματέα Πρώτης Υποδοχής, Μάνο Λογοθέτη, ο υπουργός επισκέφθηκε το ΚΥΤ στο Βαθύ όπου είχε επαφές με την διοίκηση του κέντρου καθώς επίσης και με την υπηρεσία Ασύλου. Στη συνέχεια, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου, Βασίλη Πανουράκη και τον δήμαρχο Δυτικής Σάμου, Αλεξάνδρο Λυμπέρη. «Απαραίτητο είναι τα νέα κέντρα που θα αποσυμφορήσουν τον αστικό ιστό των νησιών. Είναι ένα δύσκολο έργο και χρειαζόμαστε ενότητα και τη συνεργασία όλων. Στόχος του ταξιδιού μου είναι να βρούμε τη βέλτιστη λύση. Θα κινηθούμε γρήγορα, γιατί δεν έχουμε χρόνο για να περιμένουμε» είπε ο κ. Μηταράκης. Τέλος, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου είπε πως θα επισκεφτεί ξανά τη Σάμο σε δέκα ημέρες.

Επιστροφή έντεκα ατόμων από την Μυτιλήνη στην Τουρκία.

Την προηγούμενη εβδομάδα σε μια από τις πρώτες του κινήσεις, το νεοσύστατο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προχώρησε στην επιστροφή έντεκα παράνομων μεταναστών από τη Μυτιλήνη στην Τουρκία. Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε ο υπουργός, Νότης Μηταράκης, με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του, στο Facebook, οι παράνομοι μετανάστες προέρχονταν από Ιράκ, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Σομαλία, Αλγερία, Μαρόκο και Τυνησία και δε δικαιούνται διεθνούς προστασίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments