Πολιτική

Νίκος Αναστασιάδης για Σακελλαροπούλου: “Απόλυτη βεβαιότητα για καρποφόρα συνεργασία”

Νίκος Αναστασιάδης για Σακελλαροπούλου: “Απόλυτη βεβαιότητα για καρποφόρα συνεργασία”
Νίκος Αναστασιάδης για Σακελλαροπούλου: Συγχαρητήρια για την εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου έδωσε ο Κύπριος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Νίκος Αναστασιάδης για Σακελλαροπούλου: «Θερμά συγχαίρω για την εκλογή της, την νέα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης. Όπως σημειώνει, εύχεται κάθε επιτυχία στην αποστολή της εκφράζοντας την απόλυτη βεβαιότητα για δημιουργική και καρποφόρα συνεργασία.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ανακηρύχθηκε σήμερα νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκεντρώνοντας την πλειοψηφία της Βουλής.

Είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφού έλαβε 261 ψήφους υπέρ, ενώ 33 βουλευτές ψήφισαν παρών. Συγκεκριμένα, επί 294 παρόντων βουλευτών, και μετά από ονομαστική ψηφοφορία, η κα Σακελλαροπούλου έλαβε τις ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής ενώ «παρών» δήλωσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ. Από την ψηφοφορία απουσίαζαν ο βουλευτής της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς ο οποίος βρίσκεται σε οικογενειακό ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες και με επιστολή του γνωστοποίησε ότι αν ήταν παρών θα στήριζε την υποψηφιότητα της κ. Σακελλαροπούλου, καθώς και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζουράρις, Τρύφων Αλεξιάδης και Νίκος Συρμαλένιος οι δύο τελευταίοι για λόγους υγείας. Ο κ. Αλεξιάδης και ο κ. Συρμαλένιος γνωστοποίησαν, με επιστολή τους στον πρόεδρο της Βουλής ότι αν ήταν παρόντες θα ψήφιζαν την κυρία Σακελλαροπούλου. Επίσης απουσίαζε η κ. Αδάμου από το ΜΕΡΑ 25.

Σημειώνεται ότι η κα Σακελλαροπούλου είναι η 13η Πρόεδρος της Δημοκρατίας (8η από τη μεταπολίτευση) και διαδέχεται στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα τον καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλο. Η νέα ένοικος του Προεδρικού Μεγάρου θα ορκιστεί σε ειδική πανηγυρική συνεδρίαση της Βουλής αμέσως μετά τη λήξη της θητείας του κ. Παυλόπουλου, στις 13 Μαρτίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments