Κόσμος

Χουλουσί Ακάρ για ελληνικά νησιά: Ζητά αποστρατικοποίηση, επικαλούμενος το διεθνές δίκαιο

Χουλουσί Ακάρ για ελληνικά νησιά: Ζητά αποστρατικοποίηση, επικαλούμενος το διεθνές δίκαιο
Χουλουσί Ακάρ για ελληνικά νησιά: "Αναμένουμε από την Ελλάδα να ενεργήσει με βάση το διεθνές δίκαιο, τις συμφωνίες που έχει υπογράψει και τις σχέσεις καλής γειτονίας", ανέφερε σε δήλωση του ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

Χουλουσί Ακάρ για ελληνικά νησιά: Προκλητικός για άλλη μια φορά εμφανίστηκε ο Χουλουσί Ακάρ ζητώντας την αποστρατικοποίηση 16 ελληνικών νησιών, ενώ καλεί την Ελλάδα να συμμορφωθεί με τους κανόνες διεθνούς δικαίου. Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, ο υπουργός Άμυνας της γείτονας χώρας, Χουλουσί Ακάρ ανέφερε πως η Ελλάδα διατηρεί στρατό σε 16 νησιά το οποία έχουν αποστρατικοποιημένο καθεστώς, παραβιάζοντας τις διεθνείς συνθήκες.

Μάλιστα, κατά την επίσκεψή του στην εταιρεία κατασκευής πυραύλων Roketsan, έκανε λόγο για παραβίαση των συμφωνιών από την πλευρά της Αθήνας, ενώ συμπλήρωσε πως «Αν και το καθεστώς των νησιών είναι αποστρατικοποιημένο, 16 από αυτά είναι εξοπλισμένα ενάντια στις συμφωνίες. Αναμένουμε από την Ελλάδα να ενεργήσει με βάση το διεθνές δίκαιο, τις συμφωνίες που έχει υπογράψει και τις σχέσεις καλής γειτονίας».

Σημείωσε ωστόσο, ότι στο πλαίσιο της μάχης κατά της τρομοκρατίας, συνεχίζονται οι δραστηριότητες της Τουρκίας στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο, στα ανοιχτά της Κύπρου και στη Λιβύη, προσθέτοντας ότι αυτές είναι σύμφωνες με τη διεθνή νομοθεσία και την εδαφική ακεραιότητα των χωρών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Διαβάστε Eπίσης

Η Ελλάδα των αθέατων ηρώων. Παραγωγή pagenews.gr

Γύρω μας υπάρχουν άνθρωποι που με τη δράση τους και τα πράγματα που κάνουν καθημερινά δημιουργούν ιστορίες και επιτυγχάνουν κατορθώματα που δεν λαμβάνουν προβολής, αλλά βοηθούν στη βελτίωση της ζωής και της καθημερινότητας ενός γραφείου, μιας γειτονιάς, ενός χωριού. Ακόμη και μιας μεγαλούπολης. Αυτούς τους ανθρώπους αναδεικνύει το pagenews.gr, προβάλλοντας τις ιστορίες τους.

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Δείτε την πολιτική μας κάνοντας κλικ εδώ.
Αποδέχομαι