Αθλητισμός

Παναθηναϊκός – Βιλερμπάν 100-88

Παναθηναϊκός – Βιλερμπάν 100-88
Παναθηναϊκός - Βιλερμπάν: Οι πράσινοι επικράτησαν εύκολα της Βιλερμπάν στο ΟΑΚΑ και αγκαλιάζουν την πρόκριση.

Παναθηναϊκός – Βιλερμπάν: Την τρίτη διαδοχική νίκη του και 13η στο σύνολο πέτυχε ο Παναθηναϊκός με… κατοστάρα (100-88) επί της Βιλερμπάν στο ΟΑΚΑ, για την 21η αγωνιστική της Euroleague. Με επιμέρους σκορ 32-17 στη 2η περίοδο, οι παίκτες του Ρικ Πιτίνο μετέτρεψαν σε τυπική διαδικασία το β΄ μέρος του ματς.

«Μαέστροι» στην επίθεση ο Τζιμέρ Φριντέτ (22π.) και ο Ιωάννης Παπαπέτρου (21π.) και ρεκόρ καριέρας στα κοψίματα έκανε ο «πύργος» των «πρασίνων» Γιώργος Παπαγιάννης με 5, εκ των οποίων της 4 στο πρώτο 20αλεπτο, ενώ είχε συγκομιδή και 12 πόντους, 8 ριμπάουντ. Ο Νικ Καλάθης εκτός από τους 10 πόντους μοίρασε και 17 ασίστ, μία λιγότερη από το ρεκόρ καριέρας του στη διοργάνωση. Από τους Γάλλους, που πλέον μετρούν 8 νίκες – 13 ήττες, πρώτος σκόρερ αναδείχτηκε ο Τεό Μαλεντόν με 19 πόντους.

Οι πράσινοι σημείωσαν την 3η σερί νίκη τους και την 13η συνολικά και εδραιώθηκαν στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Euroleague, διατηρώντας μάλιστα και μαξιλαράκι ασφαλείας (3 νίκες) από τη Βαλένθια και την 7η θέση.

Το ματς

Υπήρχαν στιγμές που το ματς δεν είχε ρυθμό, αλλά και διαστήματα που δεν προλάβαινες να μετράς τα καλάθια. Ο Πιτίνο είδε την περιφέρειά του να «εκτελεί» με ακρίβεια, τον Φριντέτ, τον Ράις, τον Καλάθη, τον Παπαπέτρου (με σουτ κυρίως από την περίμετρο) να μετρούν διψήφιο αριθμό πόντων, είδε συνεργασίες, είδε ασίστ. Ωραίο μπάσκετ. Την ίδια στιγμή ο Παπαγιάννης έκανε αισθητή την παρουσία του και στις δύο πλευρές του γηπέδου, «τρομάζοντας» τους αντιπάλους του.

Οι φιλοξενούμενοι δεν παράτησαν το παιχνίδι, αλλά το προσέγγισαν από την επίθεση, εκεί όπου ξεχώρισαν οι Ζαν-Τσαρλς και Μαλεντόν, όμως το ταλέντο τους δεν έφτανε για να απειλήσουν τον Παναθηναϊκό. Ακόμα κι όταν η διαφορά έπεσε στους 11 πόντους (79-68), ήταν τέτοια η εικόνα, που κανείς δεν ανησύχησε. Και βέβαια, με άλλο ένα κύμα τριπόντων πήγαμε στο 91-74, για να… «τελειώσει» τέσσερα λεπτά πιο γρήγορα το ματς.

Αν πρέπει να βρούμε (δεν πρέπει) κάτι αρνητικό, είναι πως η δεύτερη πεντάδα έχανε τη διαφορά που δημιουργούσε η πρώτη, αλλά κι αυτό στην πάροδο του χρόνου… ίσιωσε. Ήταν μια από τις πιο χορταστικές και πειστικές εμφανίσεις του «τριφυλλιού». Κι επειδή η Βιλερμπάν έχει… βάλει δύσκολα απέναντι σε αρκετούς αντιπάλους, καλό είναι να μην υποτιμήσουμε (κατ’ ελάχιστο) νίκη κι εμφάνιση.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 52-35, 73-58, 100-88.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments