Nέα της αγοράς

Αφιερωμένοι στα Social Media οι ημιτελικοί αγώνες debate της εκπομπής «Λόγος – Αντίλογος»

Αφιερωμένοι στα Social Media οι ημιτελικοί αγώνες debate της εκπομπής «Λόγος – Αντίλογος»
Αφιερωμένα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την επίδρασή τους στην κοινωνικότητα και τη δημοκρατία είναι τα δύο νέα επεισόδια της εκπομπής «Λόγος - Αντίλογος», σε παραγωγή COSMOTE TV. Ειδικότερα, την Τρίτη 28/1 (21.00, COSMOTE HISTORY HD), στον πρώτο ημιτελικό της εκπομπής, φοιτητές από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ) και εκπρόσωποι πανεπιστημίων του εξωτερικού, επιχειρηματολογούν υπέρ ή κατά του εάν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μας κάνουν πιο κοινωνικούς ή αποτελούν εμπόδιο στη δημιουργία ουσιαστικών διαπροσωπικών σχέσεων.

Την Πέμπτη 30/1 (21.00, COSMOTE HISTORY HD) σειρά έχει ο δεύτερος ημιτελικός της εκπομπής με εκπροσώπους του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) να θέτουν στο επίκεντρο του debate το κατά πόσο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενισχύουν τη δημοκρατία ή την καθιστούν ευάλωτη σε επιρροές μέσω των λεγόμενων fake news.

Τα 15 επεισόδια της σειράς «Λόγος – Αντίλογος» φέρνουν για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση αγώνες debate μεταξύ φοιτητών από ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια. Οι φοιτητές, με την καθοδήγηση των προπονητών τους, αναλαμβάνουν να σχεδιάσουν, να μελετήσουν, να παρουσιάσουν και να υπερασπιστούν την πλευρά του λόγου ή του αντιλόγου πάνω σε καίρια ζητήματα της σύγχρονης κοινωνίας.

Νέα επεισόδια και από τις σειρές ντοκιμαντέρ «Το ημερολόγιο Του Ιπποκράτη», «Ο Μεγάλος Πόλεμος: Μακεδονικό Μέτωπο (1915-1918)» και «Τρία λεπτά για την ελληνική γλώσσα» Στο COSMOTE HISTORY HD θα προβληθεί αυτή την εβδομάδα και το νέο επεισόδιο της σειράς «Ο Μεγάλος Πόλεμος: Μακεδονικό Μέτωπο (1915-1918)» σε παραγωγή COSMOTE TV (Τετάρτη 29/1, 22.00, COSMOTE HISTORY HD). Με επίκεντρο τις μάχες του Σκρα και της Δοϊράνης, όπου τα ελληνικά στρατεύματα πρωτοστάτησαν, το επεισόδιο παρουσιάζει την κατάρρευση του βουλγαρικού στρατού, η οποία αποτέλεσε και την αρχή του τέλους του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Με ένα επεισόδιο αφιερωμένο στην αρχαία ελληνική φαρμακολογία ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα το μηνιαίο αφιέρωμα του COSMOTE HISTORY HD «Το ημερολόγιο του Ιπποκράτη». Το τελευταίο επεισόδιο της ομώνυμης σειράς ντοκιμαντέρ, σε παραγωγή COSMOTE TV, καταγράφει τον τρόπο με τον οποίο οι αρχαίοι Έλληνες κατασκεύαζαν τα φάρμακα και παρουσιάζει τους θεμελιωτές της φαρμακολογίας (Κυριακή 26/1, 21.00).

Τέλος, οι συνδρομητές της COSMOTE TV θα παρακολουθήσουν, μέσα από την εκπομπή «Τρία λεπτά για την ελληνική γλώσσα», τον καθηγητή γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιο Μπαμπινιώτη να παραδίδει μαθήματα ορθής χρήσης της ελληνικής γλώσσας. Αυτή την εβδομάδα ο καθηγητής θέτει στο μικροσκόπιο τις δυσκολίες που συναντάμε στη σύνταξη και τη σημασία των λέξεων «εκμεταλλεύομαι» και «αξιοποιώ», και παρουσιάζει τις σημασιολογικές διακρίσεις λέξεων, όπως «πείρα» και «εμπειρία» ή «ομότιμος» και «επίτιμος», τον πλούτο των φράσεων με τη λέξη «θεός», αλλά και ελληνικές και ξένες λέξεις που προκύπτουν από το αρχαίο ρήμα «ίστημι». Η εκπομπή, σε παραγωγή COSMOTE TV, προβάλλεται από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 20.50, στο COSMOTE HISTORY HD.

Τα επεισόδια όλων των σειρών είναι διαθέσιμα μετά την προβολή τους on demand στη δωρεάν υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments