Πολιτική

Κτίριο Κεράνη Μηταράκης: Εκεί θα στεγαστεί το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Κτίριο Κεράνη Μηταράκης: Εκεί θα στεγαστεί το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου
Κτίριο Κεράνη Μηταράκης: Η μεταφορά του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Κτίριο Κεράνη Μηταράκης: Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου φαίνεται πως αποκτά την έδρα του. Όπως αναφέρεται από πληροφορίες του υπουργείου, η μεταφορά του γραφείου του υπουργού, Νότη Μηταράκη, αναμένεται να γίνει άμεσα στο κτίριο Κεράνη στην περιοχή του Ρέντη (επί της Θηβών), μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, και επισημαίνουν ότι, καθώς ετοιμάζεται ο χώρος, σταδιακά θα γίνεται και η μετεγκατάσταση των υπόλοιπων τμημάτων και υπηρεσιών.

Υπενθυμίζεται ότι υπό το βάρος των μεταναστευτικών ροών και των αντιδράσεων των τοπικών κοινωνιών, η κυβέρνηση αναδιαμόρφωσε την δομή της και επανέφερε το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου που είχε καταργήσει. Υπουργός ανέλαβε ο Νότης Μηταράκης, ο οποίος προέρχεται από τη Χίο, μια περιφέρεια που βιώνει όλες τις μορφές του μεταναστευτικού, ενώ υφυπουργός είναι ο Γιώργος Κουμουτσάκος. Οι δυο πολιτικοί ορκίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλοπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Νότης Μηταράκης: “Προτεραιότητά μας η αποσυμφόρηση των νησιών του Βορείου Αιγαίου”

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, εξερχόμενος από τη συνάντηση που είχε πρόσφατα στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου μαζί με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη συνομίλησαν με τον περιφερειάρχη και τους δημάρχους των νησιών του Βορείου Αιγαίου, δήλωσε πως προτεραιότητα είναι η αποσυμφόρηση των νησιών.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Προτεραιότητά μας πρέπει να είναι η αποσυμφόρηση των νησιών. Προτεραιότητά μας πρέπει να είναι οι επιστροφές προς την Τουρκία. Προτεραιότητα πρέπει να είναι η καλύτερη λειτουργία του ασύλου και η ενίσχυση των ιατρικών μονάδων των νησιών ώστε να υπάρχει καλύτερη στήριξη των τοπικών κοινωνιών». Επιπλέον, ο κ. Μηταράκης δήλωσε πως χρειάζονται συγκεκριμένα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ της κεντρικής κυβέρνησης και των νησιών, τα οποία θα μπουν σε άμεση προτεραιότητα τις αμέσως επόμενες μέρες. Εξήγησε, επίσης, ότι θα υπάρχει μια συστηματική συνάντηση κάθε δύο εβδομάδες με τον περιφερειάρχη και τους δημάρχους, ώστε να γίνεται πλήρης καταγραφή της κατάστασης.

Επίσης, ο υπουργός υπογράμμισε: «Υπάρχουν σημεία στα οποία εντοπίζονται κάποιες διαφορές. Συμφωνούμε στην ανάγκη να υπάρχουν κλειστές προαναχωρησιακές δομές, αλλά υπάρχουν διαφωνίες για το μέγεθος και για τον τρόπο λειτουργίας τους». Εξέφρασε ωστόσο και την πεποίθηση, ότι η ανάκτηση της εμπιστοσύνης με την ενίσχυση των επιστροφών θα συμβάλει στο να διεξαχθεί πιο ομαλά η συζήτηση.

Τέλος, ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι «Στόχος μας είναι κάθε μέτρο που ανακοινώνουμε να βοηθάει στον περιορισμό των ροών και αυτός είναι ένας κοινός στόχος που έχουμε με την Περιφέρεια Β. Αιγαίου», ενώ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου είπε: «είναι δεδομένο ότι οι ανοιχτές δομές που αυτή τη στιγμή επιβαρύνουν τους αστικούς ιστούς των νησιών του Β. Αιγαίου θα κλείσουν οριστικά με την εφαρμογή του σχεδίου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments