Οικονομία

Creta Farms πιστωτές: Εξασφάλισε προστασία η κρητική αλλαντοβιομηχανία

Creta Farms πιστωτές: Εξασφάλισε προστασία η κρητική αλλαντοβιομηχανία
Creta Farms πιστωτές: H απόφαση, εκτός των άλλων, απαγορεύει προσωρινά τη λήψη μέτρων ατομικής και συλλογικής αναγκαστικής εκτέλεσης καθώς και τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων.

Creta Farms πιστωτές: Δεκτό έκανε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρεθύμνου το αίτημα της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας Creta Farms να απαγορευτεί προσωρινά η λήψη μέτρων ατομικής και συλλογικής αναγκαστικής εκτέλεσης καθώς και η λήψη ασφαλιστικών μέτρων εναντίον της, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Συγκεκριμένα, η Creta Farms, στo πλαίσιο της διασφάλισης και προστασίας της δραστηριότητας της είχε καταθέσει στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου, στις 25 Οκτωβρίου 2019, αίτηση για τη λήψη προληπτικών μέτρων προστασίας, σύμφωνα με το άρθρο 106 α’ παρ. 6 του Ν. 3588/2007, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα.

H απόφαση του δικαστηρίου απαγορεύει προσωρινά τη λήψη μέτρων ατομικής και συλλογικής αναγκαστικής εκτέλεσης.

Επίσης, απαγορεύει και τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων περιλαμβανομένων της συντηρητικής κατάσχεσης και της δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών καθώς και της έκδοσης προσωρινής διαταγής σε βάρος της περιουσίας της εταιρείας για τις υφιστάμενες οφειλές της έναντι του συνόλου των πιστωτών της. Υπενθυμίζεται, ότι το σχετικό αίτημα κατατέθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, με την εταιρεία να έχει λάβει προσωρινή διαταγή από το Πρωτοδικείο στις 30 Οκτωβρίου. Η κύρια εκδίκαση του αιτήματος υπαγωγής στα προβλεπόμενα του άρθρο 106α έγινε στις 11 Δεκεμβρίου. Πλέον με την απόφαση του δικαστηρίου η πολύπαθη αλλαντοβιομηχανία βρίσκεται σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές της για μια περίοδο περί τους τέσσερις μήνες, στο πλαίσιο των προβλεπόμενων από την κείμενη νομοθεσία.

Υπενθυμίζεται, πως μερικές ημέρες πριν μια νέα εταιρεία συστάθηκε, η οποία εκτιμάται ότι θα αποτελέσει τη διάδοχη κατάσταση της Creta Farms. Αυτή φέρει την επωνυμία Impala Hellas. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση της σύστασης της εταιρείας, θα δραστηριοποιείται κυρίως στην παραγωγή και εμπορία προϊόντων κρέατος και αλλαντικών αλλά και προϊόντων ζύμης και τυροκομικών. Το μετοχικό κεφάλαιο ανέρχεται σε 15 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο καλύπτεται ολοσχερώς σε μετρητά από τη μέτοχο εταιρεία Bella Bulgaria.

Σημειώνεται ότι η νέα εταιρεία έχει ως μοναδικό μέτοχο την Bella Bulgaria της Impala Invest, επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Δημήτρης Βιντζηλαίος, ο οποίος φέρεται να είναι ο προτιμητέος επενδυτής για τη διάσωση της Creta Farms.

Ανεξάρτητα από την ίδρυση της νέας εταιρείας, το κουβάρι στην υπόθεση της Creta Farms παραμένει μπλεγμένο, αφού εξακολουθεί να αναζητείται κοινός τόπος μεταξύ πιστωτριών τραπεζών και επενδυτή σχετικά με τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για την έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης.

Η πλευρά των τραπεζών φέρεται να επιθυμεί τον ορισμό ειδικού εντολοδόχου ο οποίος θα εγκρίνει τη συμφωνία, ενώ παράλληλα ένα ακόμα σενάριο αναφέρει ότι οι τράπεζες επιθυμούν η έγκριση του σχεδίου να φέρει και τη δέσμευση των αδερφών Δομαζάκη, δηλαδή να διασφαλιστεί ότι αυτοί δεν θα εγείρουν εμπόδια επί της διαδικασίας υλοποίησης.

Η εν λόγω πρόταση φέρεται να μη βρίσκει σύμφωνο τον επενδυτή, ο οποίος θα προτιμούσε την εναλλακτική που είχε πέσει στο τραπέζι, η οποία ήθελε τις πιστώτριες τράπεζες να εξασκήσουν κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης το δικαίωμα ψήφου επί των μετοχών της εταιρείας που κατέχουν, και να προχωρήσουν στην έγκριση του σχεδίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments