Τεχνολογία

Τέλος στο κατέβασμα ταινιών από συγκεκριμένα sites με απόφαση της Κυβέρνησης

Τέλος στο κατέβασμα ταινιών από συγκεκριμένα sites με απόφαση της Κυβέρνησης
Σε συνεργασία με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, η ΕΠΟΕ μέχρι σήμερα, έχει σημειώσει σημαντικές επιτυχίες στον τομέα της διαδικτυακής πειρατείας.

Μετά τον αντικαπνιστικό νόμο, καθώς και τα μέτρα που θα ληφθούν για το αλκοόλ, σειρά έχει η καταπολέμηση της πειρατείας στο διαδίκτυο. Η υπουργική απόφαση, που έρχεται σε λίγες ημέρες, θα βάλει τέλος στο παράνομο κατέβασμα κινηματογραφικών ταινιών. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, περιλαμβάνει σκληρά μέτρα, όπως να τεθούν εκτός λειτουργίας οι ιστοσελίδες, που επιτρέπουν στους χρήστες να “κατεβάζουν” ταινίες.

Η πειρατεία είναι ένα φαινόμενο που έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις στην Ελλάδα. Εκτιμάται ότι οι εταιρείες που προβάλλουν ταινίες χάνουν ετησίως πάνω από 24 εκατ. ευρώ, ενώ περί τα 15 εκατ. ευρώ υπολογίζονται τα έσοδα που χάνει το ελληνικό Δημόσιο, λόγω φοροδιαφυγής. Τον περασμένο Σεπτέμβριο συστάθηκε η νομιμοπαρασκευαστική Επιτροπή, αρμόδια για τη διαφύλαξη των πνευματικών δικαιωμάτων και την καταπολέμηση της πειρατείας, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Εξήντα χρόνια αφότου ξεκίνησαν οι πρώτοι αγώνες για τα πνευματικά δικαιώματα στη χώρα μας, και με το φαινόμενο της πειρατείας να εντείνεται, τα τελευταία χρόνια, λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης που καταγράφει η τεχνολογία στο ίντερνετ, τώρα για πρώτη φορά, τα μέτρα που θα ληφθούν θα είναι αποτελεσματικά.

Ποια sites έχουν «πέσει»

Σε συνεργασία με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, η ΕΠΟΕ μέχρι σήμερα, έχει σημειώσει σημαντικές επιτυχίες στον τομέα της διαδικτυακής πειρατείας. Έχουν εντοπισθεί και διώχθηκαν ποινικά, πολλοί ιδιοκτήτες, διαχειριστές και συντονιστές δεκάδων παράνομων ιστότοπων, οι οποίοι μετά την σύλληψή τους, διέκοψαν την λειτουργία των ιστότοπων.

Μεταξύ πολλών άλλων έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας οι εξής δημοφιλείς ελληνικοί πειρατικοί ιστότοποι: 2009 “greekfun.com” link-site – 2010 “gamato.info” torrent-site , “steki.gr” streaming-site – 2011 “thegreekz.com” link-site , “livemovies.gr” streaming-site – 2012 “greekddl.com” link-site , “warezoula.com” link-site — 2013 “greekstars.co” link-site , “tv-therapy.gr” streaming-site – 2014 “p2planet.net” torrent-site – 2015 “dvdmovies.gr” streaming-site , “gamatotv.com” streaming-site.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments