Ελλάδα

Μυτιλήνη Μόρια: Μαχαίρωσαν 15χρονο στο κέντρο κράτησης

Μυτιλήνη Μόρια: Μαχαίρωσαν 15χρονο στο κέντρο κράτησης
Μυτιλήνη Μόρια: Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται ένας 15χρονος Αφγανός που τραυματίστηκε από μαχαίρι στο κέντρο κράτησης στην Μόρια.

Μυτιλήνη Μόρια: Ένας 15χρονος Αφγανός νοσηλεύεται, από τα ξημερώματα, στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης σε κρίσιμη κατάσταση, βαρύτατα τραυματισμένος από μαχαίρι σε πολλά σημεία του σώματός του.Ο νεαρός Αφγανός τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια επεισοδίου, χθες το βράδυ, στον ελαιώνα -που έχει μετατραπεί σε πρόχειρο καταυλισμό- του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας. Εκτός από τον 15χρονο, στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης μεταφέρθηκε χθες και νοσηλεύεται ένας 16χρονος Αφγανός, επίσης τραυματισμένος από μαχαίρι.

Από την αρχή του Ιανουαρίου στον καταυλισμό της Μόριας έχουν τραυματιστεί με μαχαιριές, κατά τη διάρκεια επεισοδίων, περισσότεροι από 30 διαμένοντες εκεί, αιτούντες άσυλο, από τους οποίους δύο υπέκυψαν στα τραύματά τους.

Υπενθυμίζεται, πως μερικές ημέρες πριν 17χρονη από το Αφγανιστάν μαχαιρώθηκε στο στήθος και στην κοιλιά, για άγνωστους λόγους, από 20χρονο ομοεθνή της, ο οποίος έχει συλληφθεί. Το επεισόδιο συνέβη στον καταυλισμό της Μόριας. Επίσης, συνελήφθησαν στην Μόρια, άλλοι δυο ανήλικοι Αφγανοί οι οποίοι τραυμάτισαν με μαχαίρι δύο Αφρικανούς, ηλικίας 26 και 30 ετών.

Διαμαρτυρίες των κατοίκων για αποσυμφόρηση των νησιών.

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της Λέσβου πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη, στη Μυτιλήνη για τις επιπτώσεις από το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα. Βασικό σύνθημα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που διοργάνωσε τη διαμαρτυρία με άλλους αυτοδιοικητικούς φορείς, ήταν το «θέλουμε πίσω τα νησιά μας, θέλουμε πίσω τη ζωή μας».

«Δεν θέλουμε καμία υπάρχουσα και καμία άλλη αποθήκη πίσω. Θέλουμε τα νησιά μας πίσω, θέλουμε τις ζωές μας, πίσω. Τι είναι αυτό που μας ενοχλεί; Μας ενοχλεί ότι τα νησιά μας έχουν γίνει τόπος συγκέντρωσης ανθρώπων από 80 χώρες. Περίπου 50.000 σε όλα τα νησιά. Μας ενοχλεί ότι αυτή κατάσταση είναι μια συνεννόηση σιωπής όλης της Ευρώπη και της κυβερνήσεως. Όλοι τους χτίζουν τείχη απομονώσεως και σιωπής, εδώ είμαστε να τα σπάσουμε» είπε ο περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, που ήταν και ο κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης.

Ο κ. Μουτζούρης στην ομιλία του αναφέρθηκε σε ένα σχέδιο του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών από το 2000 για την ανάγκη μεταφοράς 250.000 εκατομμυρίων νέων κατοίκων στην Ευρώπη. «Σχέδιο υποκατάστασης πληθυσμού» είπε ο κ. Μουτζούρης ότι υπάρχει αναφερόμενος και στον επιχειρηματία Σόρος και τον ρόλο του, καθώς και «στην αιχμαλωσία της Ελλάδας από τη συμφωνία Δουβλίνο 2». «Τον τάφο μας» όπως χαρακτήρισε τη συμφωνία. «Θέλουν να μας επιβάλλουν άλλο τρόπο ζωής, άλλη θρησκεία» σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments