Διεθνή

Νέος κοροναϊός: Ο ΠΟΥ κήρυξε παγκόσμιο συναγερμό – Ύποπτο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη

Νέος κοροναϊός: Ο ΠΟΥ κήρυξε παγκόσμιο συναγερμό – Ύποπτο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη
Νέος κοροναϊός: Απόφαση της επιτροπής έκτακτης ανάγκης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας - Συνεχίζει να εξαπλώνεται με αμείωτους ρυθμούς ο θανατηφόρος ιός.

Νέος κοροναϊός: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σήμανε συναγερμό για τη δημόσια υγεία. Ανακήρυξε τον κοροναϊό σε παγκόσμια απειλή, στη σημερινή του συνάντηση, την τρίτη μέσα σε μια βδομάδα, κηρύσσοντας παράλληλα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τη δημόσια υγεία. Ο κοροναϊός τη στιγμή αυτή εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς στην Κίνα αλλά και στο εξωτερικό.

Τι σημαίνει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία είναι «ένα εξαιρετικό γεγονός που συνιστά κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, καθώς σημειώνεται διεθνής εξάπλωση μιας ασθένειας η οποία δυνητικά απαιτεί συντονισμένη διεθνή δράση». Ο επικεφαλής του οργανισμού δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι αιτία για την κήρυξη εκτάκτου ανάγκης δεν είναι όσα συμβαίνουν στην Κίνα, αλλά αυτό που συμβαίνει σε άλλες χώρες.

Πιθανό κρούσμα κοροναϊού στη Θεσσαλονίκη

Το απόγευμα της Πέμπτης σήμανε συναγερμός στη Θεσσαλονίκη, όταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ εισήχθη ασθενής με συμπτώματα παρόμοια του κοροναϊού. Αυτό είναι το πρώτο ύποπτο κρούσμα που ελέγχεται στη Θεσσαλονίκη. Ο Παναγιώτης Παντελιάδης, διοικητής του νοσοκομείου, είπε ότι πρόκειται για άντρα μέσης ηλικίας με συμπτώματα του ιού, ο οποίος πρωτοεμφανίστηκε στην πόλη Ουχάν της Κίνας και έχει στοιχίσει τη ζωή σε 170 άτομα, όλοι τους Κινέζοι.

Μέχρι αύριο θα έχουν γνωστοποιηθεί τα αποτελέσματα

Το όλο περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Πέμπτης και αμέσως κινήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Σε καραντίνα στο ΑΧΕΠΑ βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο ασθενής και το δείγμα που λήφθηκε έχει ήδη σταλεί στο Ινστιτούτο Παστέρ προκειμένου να εξακριβωθεί αν πρόκειται για κρούσμα του θανατηφόρου ιού ή για απλό κρούσμα γρίπης. Να σημειώσουμε ότι το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ είναι ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς που έχουν ορισθεί από το υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος κοροναϊού στην Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments