Διεθνή

Νέος κοροναϊός: Ύποπτα κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο ανοιχτά της Ρώμης

Νέος κοροναϊός: Ύποπτα κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο ανοιχτά της Ρώμης
Νέος κοροναϊός: Ένα ζευγάρι Κινέζων προκάλεσε πανικό σε κρουαζιερόπλοιο, καθώς κατά τη διαμονή τους εμφάνισαν υψηλό πυρετό κι αναπνευστικά προβλήματα.

Νέος κοροναϊός: Δύο ύποπτα περιστατικά κοροναϊού έχουν τεθεί ήδη σε απομόνωση στο θεραπευτήριο του κρουαζιερόπλοιου Costa Crociere, το οποίο σταμάτησε την πορεία του στο λιμάνι της Τσιβιταβέκια, σε προάστιο της Ρώμης. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ιταλικό πρακτορείο Ansa, πρόκειται για ένα ζευγάρι Κινέζων από το Χονγκ Κονγκ, που εμφάνισαν υψηλό πυρετό κι αναπνευστικά προβλήματα και θα μεταφερθούν σε ειδικό κέντρο ελέγχου λοιμώξεων της Ρώμης για να υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις.

Στο κρουαζιερόπλοιο βρίσκονται γύρω στους 6.000 ανθρώπους, οι οποίοι δεν έχουν κατέβει από το πλοίο. Σε ό,τι αφορά το ζευγάρι Κινέζων, οι αναφορές τους θέλουν να βρίσκονταν στην πόλη Σαβόνα πριν μερικές ημέρες, ενώ έφτασαν στο αεροδρόμιο του Μιλάνου από την Κίνα στις 25 Ιανουαρίου.

Η Ρωσία κλείνει τα σύνορά της με την Κίνα

Η Ρωσία αποφάσισε να λάβει δραστικά και ουσιαστικά μέτρα, προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του νέου κοροναϊού στην ενδοχώρα. Η Ρωσία, λοιπόν, κλείνει τα σύνορά της στην περιοχή της Άπω Ανατολής προκειμένου να εμποδίσει ασθενείς που ενδεχομένως έχουν προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό να περάσουν τα σύνορα από τη γειτονική Κίνα.

Η ανακοίνωση ήρθε δια στόματος πρωθυπουργού της χώρας, Μιχαήλ Μισούστιν. «Θα ενημερώσουμε όλους για το κλείσιμο των συνόρων στην Άπω Ανατολή καθώς και για άλλα μέτρα που έλαβε η ρωσική κυβέρνηση» δήλωσε ο Ρώσος αξιωματούχος στο νεοδιορισμένο υπουργικό συμβούλιο την Πέμπτη.

Η Ρωσία παρακολουθεί τη νέα επιδημία κοροναϊού από την έναρξή του Καθώς αυξάνεται η επιδημία, έχει δημιουργηθεί από την κυβέρνηση ειδική ομάδα εργασίας για να αποτρέψει τον θανατηφόρο ιό να φτάσει στη χώρα. Προηγουμένως, το υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε τους πολίτες να ματαιώσουν τα ταξίδια τους στην Κίνα, εκτός κι αν υπάρχει μεγάλη ανάγκη να πραγματοποιηθεί το ταξίδι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments