Διεθνή

Κόμπι Μπράιαντ θάνατος: Δεν είχε ειδική άδεια το μοιραίο ελικόπτερο [vid]

Κόμπι Μπράιαντ θάνατος: Δεν είχε ειδική άδεια το μοιραίο ελικόπτερο [vid]
Κόμπι Μπράιαντ θάνατος: Το ελικόπτερο που συνετρίβη στην Καλιφόρνια και στοίχισε τη ζωή στον "Black Mamba", στην κόρη του Τζιάνα και ακόμα επτά επιβάτες, φέρεται να μην είχε ειδική άδεια.

Κόμπι Μπράιαντ θάνατος: Όσο περνάνε οι μέρες τόσες περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση του Κόμπι Μπράιαντ, που σκοτώθηκε μαζί με την κόρη του και άλλους 7 ανθρώπους σε πτώση ελικοπτέρου, βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Η τελευταία αποκάλυψη, έγινε γνωστή από τους New York Times, αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα της υπόθεσης.

Η εταιρεία τσάρτερ στην οποία ανήκε το ελικόπτερο που συνετρίβη, δε διέθετε πιστοποίηση για να «πετάει» σε συνθήκες όπου απαιτείται από τους πιλότους η αποκλειστική χρήση πιλοτικών οργάνων. Η Island Express Helicopters, ιδιοκτήτρια του ελικοπτέρου Sikorsky S-76B, είχε πιστοποίηση λειτουργίας μόνο σύμφωνα με τους κανόνες οπτικής πτήσης, κάτι που σημαίνει ότι οι πιλότοι πρέπει να είναι σε θέση να βλέπουν έξω από το αεροσκάφος στο φως της ημέρας, όπως δήλωσε ο Κουρτ Ντιτζ στους New York Times.

Ωστόσο, όπως προέκυψε από τη σχετική έκθεση, το αεροσκάφος είναι εξοπλισμένο για πτήση με όργανα.

«Υπάρχει μόνο ένας τρόπος να βρίσκεσαι στα σύννεφα, σε ένα σχέδιο πτήσης Ι.Ρ.R. Ή στην τύχη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντιτζ στην εφημερίδα, αναφερόμενος στους κανόνες πτήσης με όργανα, στη συνέχεια των ερευνών για τα αίτια της συντριβής και του θανάτου του Κόμπι, της κόρης του Τζιάνα κι ακόμα επτά ανθρώπων.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το National Transportation Safety Board έχει αρχίσει να εξετάζει τα πιστοποιητικά της Island Express Helicopters.

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments