Διεθνή

Βρετανία επίθεση με μαχαίρι: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη

Βρετανία επίθεση με μαχαίρι: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη
Βρετανία επίθεση με μαχαίρι: Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μαχαίρι στο νότιο Λονδίνο.

Βρετανία επίθεση με μαχαίρι: Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μαχαίρι στο νότιο Λονδίνο, όμως δεν έδωσε αποδεικτικά στοιχεία γι΄αυτό, σύμφωνα με το Amaq, το πρακτορείο ειδήσεων της οργάνωσης. «Ο δράστης της επίθεσης στον τομέα Στρέταμ στο νότιο Λονδίνο χθες είναι ένας μαχητής του Ισλαμικού Κράτους και πραγματοποίησε την επίθεση απαντώντας στο κάλεσμα για επιθέσεις εναντίον πολιτών των χωρών του συνασπισμού», αναφέρεται σε δήλωση που μετέδωσε το Amaq.

Ο δράστης της χθεσινής επίθεσης, ο οποίος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από την αστυνομία, είχε πλέξει το εγκώμιο του Ισλαμικού Κράτους, είχε μοιραστεί ένα περιοδικό της Αλ Κάιντα στο διαδίκτυο και είχε παροτρύνει την κοπέλα του να αποκεφαλίσει τους γονείς της.

Υπενθυμίζεται, πως το απόγευμα της Κυριακής σήμανε συναγερμός στο νότιο Λονδίνο όταν ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι επιτέθηκε σε πολίτες. Το περιστατικό σημειώθηκε στο Στρέταμ, με τον ένοπλο να πέφτει νεκρός από πυροβολισμούς πάνοπλων αστυνομικών της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου. «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο άνδρας που πυροβολήθηκε από την αστυνομία γύρω στις 2.00 μ.μ. σήμερα στην οδό Στρέταμ (νότιο Λονδίνο) είναι νεκρός», ανέφερε η Μητροπολιτική Αστυνομία στο Twitter. Μάρτυρες ανέφεραν ότι ο δράστης κυνηγούσε με μαχαίρι πολίτες στην κεντρική οδό, ενώ πίσω του ένας αστυνομικός της ασφάλειας, ντυμένος με πολιτικά ρούχα, τον ακολουθούσε και τον πυροβόλησε πιθανώς τρεις φορές.

“Αποτρέψιμη” χαρακτήρισε την επίθεση ο δήμαρχος του Λονδίνου.

«Αποτρέψιμη και προβλέψιμη», όπως ήταν και η επίθεση στη γέφυρα του Λονδίνου τον Νοέμβριο, χαρακτήρισε τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στο Στρίθαμ ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν. Ο δήμαρχος, σε δηλώσεις του στο BBC, εξέφρασε τον θυμό του για το γεγονός ότι επιτράπηκε η απoφυλάκιση του δράστη πριν εκτίσει όλη την ποινή του, αφού οι αρχές γνώριζαν πως πρόκειται για επικίνδυνο άτομο. «Θέλω να βεβαιωθώ ότι οι αρχές έχουν τις πηγές και την υποστήριξη που χρειάζονται για να εγγυηθούν την ασφάλειά μας», είπε.

Ακόμη, ο Καν επέκρινε τις αλλαγές που έφερε η κυβέρνηση στο θέμα των αποφυλακίσεων, μη δίνοντας, όπως είπε, στους δικαστές τα «κατάλληλα εργαλεία» που χρειάζονται για να κρατούν τους επικίνδυνους παραβάτες στη φυλακή. «Πριν από λίγα χρόνια, αυτή η κυβέρνηση άλλαξε τους νόμους, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολο στους δικαστές να επιβάλλουν τις σωστές ποινές…», δήλωσε. Ο Σαντίκ Καν θα επιδιώξει, όπως ανέφερε, να πιέσει την κυβέρνηση να επανεξετάσει πολιτικές, όπως οι περικοπές στον προϋπολογισμό για τις φυλακές, το σύστημα δοκιμαστικής περιόδου επιτήρησης και η πρόωρη αποφυλάκιση, οι οποίες έχουν υιοθετηθεί με στόχο να μειωθεί το κόστος των φυλακών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments