Κόσμος

Κορωνοϊός Κίνα: Αεροπορική εταιρεία ζητά από 27.000 υπαλλήλους να πάρουν άδεια άνευ αποδοχών

Κορωνοϊός Κίνα:  Αεροπορική εταιρεία ζητά από 27.000 υπαλλήλους να πάρουν άδεια άνευ αποδοχών
Οι οικονομικές επιπτώσεις του Κορωνοϊού- Αεροπορική εταιρεία ανησυχεί για την τύχη της

Κορωνοϊός Κίνα:  «Κάνω έκκληση στον καθένα από εσάς να βοηθήσετε», είπε σήμερα απευθυνόμενος στο προσωπικό της εταιρείας ο διευθύνων σύμβουλός Αουγκούστους Τανγκ Κιν-γουίνγκ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Η αεροπορική εταιρεία του Χονγκ Κονγκ, Cathay Pacific, ζητεί από τους 27.000 υπαλλήλους της να πάρουν άδεια άνευ αποδοχών για τρεις εβδομάδες μέσα στους επόμενους μήνες, σε μια ένδειξη των αρνητικών επιπτώσεων που έχει ο φονικός κορωνοϊός στις αερομεταφορές.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας πρόσθεσε ότι η κατάσταση την οποία αντιμετωπίζει η εταιρεία είναι το ίδιο σοβαρή με την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2009. «Η διατήρηση της ρευστότητας είναι τώρα κομβική για την προστασία της επιχείρησής μας», είπε. Η εταιρεία ζητεί από το προσωπικό να πάρει άδεια άνευ αποδοχών κατά το διάστημα Μαρτίου-Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Ειδησιογραφικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ)  χθες Τρίτη, η Cathay Pacific ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να μειώσει κατά 30% τη δυναμικότητά της τους επόμενους δύο μήνες, συμπεριλαμβανομένου του 90% περίπου των πτήσεών της στην ηπειρωτική Κίνα. Στο σημερινό βίντεό του ο Τανγκ λέει ότι οι πρόσφατες διακοπές για την κινεζική Πρωτοχρονιά, που συνήθως είναι από τις επικερδέστερες για την εταιρεία περιόδους του χρόνου, υπήρξαν «μια από τις δυσκολότερες… που είχαμε ως σήμερα». «Δεν γνωρίζουμε πόσο θα διαρκέσει αυτό», πρόσθεσε ο Τανγκ, ο οποίος βρίσκεται σε αυτήν την θέση από τον Αύγουστο.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι πτήσεις για απομάκρυνση ξένων από την Κίνα λόγω κορωνοϊού. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις αρχές μια πτήση που μεταφέρει Νεοζηλανδούς, Αυστραλούς και πολίτες άλλων μικρότερων χωρών του Ειρηνικού, οι οποίοι απομακρύνθηκαν από την Ουχάν το επίκεντρο του κορωνοϊού, αναμένεται να φθάσει στο Όκλαντ αργότερα σήμερα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments