Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Ετοιμάζει έκπληξη με το ΚΙΝΑΛ

Αλέξης Τσίπρας: Ετοιμάζει έκπληξη με το ΚΙΝΑΛ
Αλέξης Τσίπρας: Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αποφασίσει να τερματίσει την εσωστρέφεια στο κόμμα και να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με το ΚΙΝΑΛ και τη Φώφη Γεννηματά.

Αλέξης Τσίπρας: Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε αποφασισμένος στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος τη χθεσινή ημέρα. Στην παρέμβαση του ο Αλέξης Τσίπρας, επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να επικεντρωθεί στα θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών όπως τα εργασιακά, το ασφαλιστικό, η υγεία, η παιδεία αλλά και  το μεταναστευτικό και τα εθνικά θέματα. Μάλιστα ανέφερε  ότι με βάση τα κοινωνικά θέματα ο ΣΥΡΙΖΑ  θα πρέπει να επιδιώξει συναίνεση με τα άλλα κόμματα που βρίσκονται στον δημοκρατικό και προοδευτικό χώρο.

Η ιδέα ότι υπάρχει ένα κοινό μέτωπο στα εργασιακά με το ΚΙΝΑΛ, καλλιεργήθηκε με την πρόταση του κόμματος πριν από μερικές ημέρες για επαναφορά της 13ης σύνταξης. Κοινά σημεία θεωρούν ότι υπάρχουν και στο ασφαλιστικό και το θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας ανάμεσα στα δύο κόμματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ χθες κατέθεσε πρόταση νόμου για νέα αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 7,5% το 2020 και 7,5% το 2021, δηλαδή 698 ευρώ για φέτος και 751 ευρώ για τον επόμενο χρόνο.

Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας

«Η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού είναι το ελάχιστο που οφείλει να κάνει η κυβέρνηση, προκειμένου να ενισχύσει και τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων και την αγοραστική τους δύναμη, τονώνοντας ακόμη περισσότερο την κατανάλωση και την αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας ανέφερε σε δήλωση του ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε:  Γιατί η ανάπτυξη ή θα είναι κοινωνικά δίκαιη ή δε θα υπάρξει. Ο κ. Μητσοτάκης που προεκλογικά έταζε «πολλές και καλές δουλειές» και δήθεν αύξηση του κατώτατου μισθού στο διπλάσιο του ρυθμού ανάπτυξης, οφείλει τώρα να πάρει ξεκάθαρη θέση. Θα στηρίξει έστω και μια φορά τους εργαζόμενους ή θα συνεχίσει όπως ξέρει να στηρίζει μονάχα τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα;»

Η Έφη Αχτσιόγλου αναφερόμενη στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε με νόημα ότι «από την πλευρά μας καταθέτουμε μια συγκεκριμένη και ρεαλιστική πρόταση με μέριμνα την ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων και καλούμε κάθε πολιτική δύναμη να αναλάβει τις ευθύνες της» ζητώντας στην πραγματικότητα την συναίνεση των άλλων κομμάτων του δημοκρατικού τόξου. Την ίδια στιγμή η νομοθετική πρόταση που κατέθεσε το ΚΙΝΑΛ για την προστασία της πρώτης κατοικίας, πιθανότατα θα υπερψηφιστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο στόχος των στελεχών του είναι να δείξουν στην Χαριλάου Τρικούπη, ότι έχουν περισσότερα θέματα που τους ενώνουν από εκείνα που τους χωρίζουν. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments