Τεχνολογία

Οριστικό τέλος για τα “Blackberry”

Οριστικό τέλος για τα “Blackberry”
Τα ιστορικά κινητά που στις αρχές της γενιάς των smartphone είχαν σαρώσει τα πάντα στο πέρασμα τους, βάζουν τίτλους τέλους.

Θυμάστε που κάποτε στην Αμερική ήταν ντροπή να μην έχεις Blackberry; Ναι κάτι αντίστοιχο με αυτό που συμβαίνει τώρα με τα iPhone κάποτε συνέβαινε για τα Blackberry, με τους περισσότερους να έχουν μια τέτοια συσκευή ή αν δεν έχουν να προσπαθούν να την αποκτήσουν. Ωστόσο, τα πράγματα έχουν αλλάξει και η εταιρεία η οποία τα κατασκευάζει αποφάσισε να σταματήσει να παράγει τις συγκεκριμένες συσκευές, βάζοντας τέλος στο brand.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία TLC Communications, η οποία τα τελευταία χρόνια παράγει τα τηλέφωνα με το σήμα της Blackberry ανακοίνωσε ότι από τις 31 Αυγούστου 2020 θα σταματήσει να παράγει τις συσκευές αυτές, καθώς δεν θα έχει πλέον τα δικαιώματα σχεδιασμού, παραγωγής και πώλησης συσκευών Blackberry.

Η Blackberry από την πλευρά της δεν ανακοίνωσε αν θα συνεργαστεί με κάποια άλλη εταιρεία για να παράγει τις συσκευές της, ενώ η ίδια έχει σταματήσει να παράγει συσκευές από το 2016. Πάντως ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη στις ήδη υπάρχουσες συσκευές μέχρι το 2022.

Η Blackberry κάποτε κατείχε το 20% της παγκόσμιας αγοράς, ωστόσο, η άφιξη του iPhone και των συσκευών Android οδήγησε σε κατάρρευση τις πωλήσεις των κινητών της εταιρείας, η οποία από το 2016 και μετά έχει επικεντρωθεί στην παροχή υπηρεσιών, ενώ η TLC ανέφερε ότι επιδιώκει να προωθήσει τα δικά της κινητά τηλέφωνα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments