Διεθνή

Κορωνοϊός ζευγάρι Ταϊβανέζων: Προσβλήθηκαν στη διάρκεια πτήσης από το Χονγκ Κονγκ στην Ιταλία

Κορωνοϊός ζευγάρι Ταϊβανέζων: Προσβλήθηκαν στη διάρκεια πτήσης από το Χονγκ Κονγκ στην Ιταλία
Κορωνοϊός ζευγάρι Ταιβανεζων: Πρόκειται για ένα ζευγάρι συνταξιούχων, που δεν έχει ταξιδέψει ποτέ στην ηπειρωτική Κίνα - Το άτυχο ζεύγος διακομίστηκε στο νοσοκομείο στις 4 Φεβρουαρίου, τρεις ημέρες μετά την επιστροφή του από την Ιταλία.

Κορωνοϊός ζευγάρι Ταϊβανέζων: Σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών της Ταϊβάν, ένας ζευγάρι που ταξίδευε από το Χόνγκ Κόνγκ στην Ιταλία, βρέθηκε θετικό στο τέστ για το νέο κορωνοϊό, την  κινεζική ιογενή πνευμονία που είναι υπεύθυνη για τους χιλιάδες νεκρούς καθημερινά σε Κίνα. Ειδικότερα, πρόκειται για ένα ζευγάρι συνταξιούχων, που δεν έχει ταξιδέψει ποτέ στην ηπειρωτική Κίνα.

Το άτυχο ζεύγος διακομίστηκε στο νοσοκομείο στις 4 Φεβρουαρίου, τρεις ημέρες μετά την επιστροφή του από την Ιταλία. Συγκεκριμένα οι δύο πενηντάχρονοι πέρασαν από το Χονγκ Κονγκ τόσο όταν πήγαιναν όσο και όταν επέστρεφαν από την Ιταλία. «Αφού συμβουλευθήκαμε ειδικούς, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι το πιο πιθανό είναι η μόλυνση να έγινε στο αεροπλάνο που πραγματοποιούσε την πτήση Χονγκ Κονγκ– Ευρώπη», δήλωσε στις 6 Φεβρουαρίου στους δημοσιογράφους ο υπουργός Υγείας της Ταϊβάν Τσνε Σινχ- τσουνγκ, συνιστώντας σε όλους όσοι βρίσκονται σε κλειστούς χώρους, όπως αεροπλάνα, να φορούν χειρουργικές μάσκες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ταϊβάν ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων φτάνει τα 16, περιλαμβανομένου του ζευγαριού των συνταξιούχων καθώς και μίας 40χρονης η οποία πέρασε τις διακοπές για το κινεζικό νέο έτος στο Μακάο και τριών μελών της οικογένειάς της. Τέλος η  Ταϊβάν έχει απαγορεύσει την είσοδο των Κινέζων στο έδαφός της και έχει αναστείλει την έκδοση θεωρήσεων εισόδου για τους κατοίκους του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο. Επίσης απαγορεύει την είσοδο σε όλους τους αλλοδαπούς που έχουν επισκεφθεί την ηπειρωτική Κίνα, το Χονγκ Κονγκ ή το Μακάο τις τελευταίες 14 ημέρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments