Πολιτισμός

Parasite Oscar 2020: Υπερήφανοι και συγκινημένοι οι Νοτιοκορεάτες μετά τον θρίαμβο της ταινίας

Parasite Oscar 2020: Υπερήφανοι και συγκινημένοι οι Νοτιοκορεάτες μετά τον θρίαμβο της ταινίας
Parasite Oscar 2020: Ενθουσιασμός, υπερηφάνεια και συγκίνηση επικρατούν σήμερα στη νοτιοκορεατική κοινωνία έπειτα από την επιτυχία της ταινίας "Παράσιτα" που διακρίθηκε χθες στις σημαντικότερες κατηγορίες των βραβείων Όσκαρ.

Parasite Oscar 2020: Το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap μετέδωσε ότι η ταινία έγραψε ιστορία στον νοτιοκορεατικό κινηματογράφο, αλλά και στα Όσκαρ. Η ταινία του νοτιοκορεάτη σκηνοθέτη Μπονγκ Τζουν-χο με θέμα το διευρυνόμενο χάσμα ανάμεσα στους φτωχούς και στους πλούσιους στην πατρίδα του έγινε η πρώτη μη αγγλόφωνη ταινία που απέσπασε την ύψιστη διάκριση του Χόλιγουντ προκαλώντας ξέφρενους πανηγυρισμούς στη Νότια Κορέα.

Ακόμη και ο πρόεδρος της χώρας Μουν Τζάε-ιν δήλωσε κατενθουσιασμένος με την διεθνή αναγνώριση που απέσπασε ο νοτιοκορεατικός κινηματογράφος. “Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων για την δύναμη και την υπερηφάνεια που εμπνέει (η ταινία) στον νοτιοκορεατικό λαό. Είμαι πολύ υπερήφανος για τον σκηνοθέτη Μπονγκ Τζουν-χο και για τους συντελεστές”, δήλωσε.

Παροξυσμός στη Νότια Κορέα

Τα “Παράσιτα” κέρδισαν τέσσερα Όσκαρ–καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας, καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου, καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας–καταρρίπτοντας την επικρατούσα άποψη που προέβλεπε ότι η Ακαδημία θα περιφρονούσε μια υποτιτλισμένη ασιατική ταινία. Οι λάτρεις του νοτιοκορεατικού κινηματογράφου αντέδρασαν με ενθουσιασμό.

“Μου’ ρχονται δάκρυα”, έγραψε ένας χρήστης του Twitter. “Είμαι τόσο υπερήφανος για τον Μπονγκ Τζουν-χο. Είναι υπέροχο να ακούς επινίκια ομιλία στα κορεατικά”. Ένας άλλος αστειεύτηκε: “Δεν θα έπρεπε σήμερα να κηρυχθεί αργία;”.Μαζί με ένα συγχαρητήριο μήνυμα μέσω Twitter ο αμερικανός πρεσβευτής στη Σεούλ ανέβασε μια φωτογραφία με κάτι που θυμίζει jjapaguri — ένα είδος νουντλ που εμφανίζεται στην ταινία, όπου συνοδεύεται από κόντρα φιλέτο.

“Γουάου! Συγχαρητήρια Σκηνοθέτη Μπονγκ, Ομάδα#Παράσιτα & Νοτιοκορεατικέ κινηματογράφε!”, έγραψε ο Χάρις. Η επιτυχία της ταινίας σημειώνεται παρά την παγκόσμια ηγεμονία του αγγλόφωνου κινηματογράφου στην 92χρονη ιστορία του θεσμού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments