Διεθνή

Κορωνοϊός επιδημιολόγος της Κίνας: H επιδημία ενδεχομένως να φθάσει στο αποκορύφωμά της αυτόν τον μήνα

Κορωνοϊός επιδημιολόγος της Κίνας: H επιδημία ενδεχομένως να φθάσει στο αποκορύφωμά της αυτόν τον μήνα
Κορωνοϊός επιδημιολόγος της Κίνας: ΟΤζονγκ Νάνσαν δήλωσε ότι η κατάσταση σε κάποιες επαρχίες ήδη βελτιώνεται, με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων να μειώνεται, ωστόσο τα μέτρα περιορισμού στην πόλη Ουχάν είναι απαραίτητα.

Κορωνοϊός επιδημιολόγος της Κίνας: Ο υψηλόβαθμος σύμβουλος της κινεζικής κυβέρνησης για θέματα υγείας, αναφερόμενος στον κορωνοϊό, δήλωσε πως η επιδημία του νέου ιού στην Κίνα μπορεί να φθάσει στο αποκορύφωμά της τον μήνα Φεβρουάριο και στη συνέχεια να σταθεροποιηθεί πριν υποχωρήσει. Ειδικότερα, σε αποκλειστική του συνέντευξη στο πρακτορείο Reuters, ο Τζονγκ Νάνσαν, κορυφαίος επιδημιολόγος που έγινε γνωστός για τον ρόλο του στην αντιμετώπιση της επιδημίας του SARS το 2003, δήλωσε ότι η κατάσταση σε κάποιες επαρχίες ήδη βελτιώνεται, με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων να μειώνεται.

Επιπλέον, ο Τζονγκ υπογράμμισε ότι η πρόβλεψη βασίζεται σε μοντέλα και στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών καθώς και στις ενέργειες της κυβέρνησης, δηλώνοντας συγκεκριμένα στο πρακτορείο Reuters:«Άρα, υποθέτουμε ότι ίσως να φθάσει στο αποκορύφωμα ενδεχομένως στα μέσα ή στο τέλος αυτού του μήνα, του Φεβρουαρίου και στη συνέχεια να σταθεροποιηθεί κάπως ή κάτι τέτοιο, και μετά να υποχωρήσει». Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μέτρα περιορισμού στην πόλη Ουχάν, το επίκεντρο της επιδημίας, είναι απαραίτητα και η χώρα θα πρέπει να προχωρήσει σε μόνιμη απαγόρευση του εμπορίου άγριων ζώων. Επιτακτική ανάγκη είναι να βελτιώσει επίσης τους μηχανισμούς για τον έλεγχο των ασθενειών, ή ακόμα και να συστήσει ένα παγκόσμιο σύστημα προειδοποίησης για μολυσματικές ασθένειες, δήλωσε ο Τζανγκ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments