Πολιτική

Κωνσταντοπούλου – Βαρουφάκης: Διατεθειμένη να δημοσιοποιήσει τις συνομιλίες

Κωνσταντοπούλου – Βαρουφάκης: Διατεθειμένη να δημοσιοποιήσει τις συνομιλίες
Κωνσταντοπούλου - Βαρουφάκης: Τη δική της απάντηση στον Γιάνη Βαρουφάκη έδωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τις ηχογραφήσεις των Eurogroup του 2015.

Κωνσταντοπούλου – Βαρουφάκης: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου με ανάρτησή της στα Social Media τόνισε πως ο Γιάννης Βαρουφάκης έπρεπε να είχε παραδώσει τις ηχογραφήσεις των Eurogroup το 2015 και όχι σχεδόν πέντε χρόνια μετά. Μάλιστα εκφράζει και την απορία της γιατί ο τότε υπουργός Οικονομικών δεν τις υπέβαλε όταν ήταν εκείνη Πρόεδρος της Βουλής. Τέλος εξέφρασε την πρόθεσή της να τις δημοσιοποιήσει εκείνη “αν θέλεις να το κάνει κάποιος άλλος για εσένα”.

Η ανάρτηση της κ. Κωνσταντοπούλου, μεταφρασμένη στα ελληνικά, έχει ως εξής:

«Πολύ λίγο πολύ αργά, @yanisvaroufakis. Αυτές οι ηχογραφήσεις θα έπρεπε να έχουν υποβληθεί το 2015. Αναρωτιέμαι γιατί δεν τις υποβάλλατε σε μένα ως Πρόεδρο της Βουλής. Είναι επειδή θα τις δημοσιοποιούσα; Είμαι ακόμα διατεθειμένη, αν θέλετε να το κάνει άλλος για εσάς».

Υπενθυμίζεται, πως χτες στην Ολομέλεια της Βουλής ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ 25 έκανε την έκπληξη καταθέτοντας έναν φάκελο όπου όπως υποστήριξε, περιείχε τις απομαγνητοφωνήσεις από τις ηχογραφήσεις των συνεδριάσεων του Eurogroup του 2015. Αφορμή γι’ αυτή την κίνηση ήταν τα πυρά που αντάλλαξαν οι Βαρουφάκης και Τσίπρας. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Βουλής αρνήθηκε να κάνει δεκτές τις ηχογραφήσεις Βαρουφάκη.

Ο κ. Βαρουφάκης είχε αναφέρει ότι είχε ηχογραφήσει όλες τις κρίσιμες συνεδριάσεις, προκαλώντας εξ αρχής οξύτατες αντιδράσεις στην Αθήνα και -κυρίως- στις Βρυξέλλες. Τώρα επιδεικνύοντας έναν λευκό φάκελο, ανέφερε απευθυνόμενος στον κ. Τασούλα ότι του τον παραδίδει και πως είναι στη διακριτική ευχέρεια του Προέδρου ως προς την επιλογή του τρόπου κοινοποίησης των ηχογραφήσεων στα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας. Ο κ. Βαρουφάκης ανέγνωσε μάλιστα απόφαση του Αρείου Πάγου σύμφωνα με την οποία οι ηχογραφήσεις είναι νόμιμες καθώς δεν ανάγονται στη σφαίρα της ιδιωτικής ζωής, αλλά έγιναν στο πλαίσιο των καθηκόντων του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments