Διεθνή

Κορονοϊός: 105 νέοι θάνατοι, 2.048 νέα κρούσματα στην Κίνα

Κορονοϊός: 105 νέοι θάνατοι, 2.048 νέα κρούσματα στην Κίνα
Κορονοϊός: Συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς η επιδημία του κορονοϊού.

Κορονοϊός: Ο απολογισμός των θυμάτων της επιδημίας πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο COVID-19 στην ηπειρωτική Κίνα ανήλθε σε 1.770 ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, αυξημένος κατά 105 από την προηγουμένη, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας σήμερα Δευτέρα.

Οι εκατό από τους νέους θανάτους καταγράφηκαν στη Χουμπέι, την επαρχία της κεντρικής Κίνας η πρωτεύουσα της οποίας, η πόλη Ουχάν, είναι η εστία της μόλυνσης. Σε όλη την επικράτεια της ηπειρωτικής Κίνας – πλην των αυτόνομων περιοχών του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο – καταγράφηκαν 2.048 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα χθες. Το σύνολο των κρουσμάτων έχει πλέον φθάσει τα 70.548.

Την ίδια ώρα, εννέα βρέφη στην Κίνα έχουν μολυνθεί

Δημοσίευση στο περιοδικό JAMA κατέγραψε όλα τα βρέφη που έχουν καταγραφεί στην Κίνα ως τις αρχές Φεβρουαρίου να έχουν θετική διαγνωστική δοκιμασία για τον νέο κορονοϊό. Συνολικά εννέα βρέφη βρέθηκαν να έχουν μολυνθεί από τον ιό, το μικρότερο σε ηλικία περίπου δύο μηνών. Σε όλες τις περιπτώσεις, στην οικογένεια των βρεφών είχε καταγραφεί τουλάχιστον ένας ασθενής από την λοίμωξη με τον ιό.

Τα περισσότερα βρέφη ζουν στην περιοχή της Ουχάν ή μέλη της οικογένειάς τους είχαν επισκεφθεί πρόσφατα την περιοχή αυτή. Τα τέσσερα από τα εννιά παιδιά εμφάνισαν πυρετό, τα δύο είχαν ήπια συμπτώματα λοίμωξης ανωτέρω αναπνευστικού και τα δύο ήταν ασυμπτωματικά. Κανένα από τα εννέα παιδιά δεν είχε σημαντικές επιπλοκές από τη λοίμωξη από τον κορονοϊό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments