Διεθνή

Ολλανδία για Αλβανία σεισμός: Στήριξη 3 εκατομμυρίων ευρώ για τις ζημιές που προκλήθηκαν στη γείτονα χώρα

Ολλανδία για Αλβανία σεισμός: Στήριξη 3 εκατομμυρίων ευρώ για τις ζημιές που προκλήθηκαν στη γείτονα χώρα
Ολλανδία για Αλβανία σεισμός: Ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας Στεφ Μπλοκ, με ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε τη δωρεά της χώρας του στην Αλβανία.

Ολλανδία για Αλβανία σεισμός: Η ολλανδική κυβέρνηση αποφάσισε να δωρίσει 3 εκατομμύρια ευρώ στην Αλβανία αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας Στεφ Μπλοκ, με ανάρτησή του στον λογαριασμό που διατηρεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να βοηθήσει την χώρα να ανακάμψει μετά τον καταστροφικό σεισμό του Νοεμβρίου 2019, που επέφερε ανυπολόγιστες ζημιές και αναρίθμητα θύματα στη χώρα. Ειδικότερα αναφέρει ο κ. Μπλόκ σε σχετική του ανάρτηση στο Twitter: «Η Ολλανδία στέκεται δίπλα στην Αλβανία μετά τον σεισμό και θα δωρίσει 3 εκατομμύρια ευρώ για τις προσπάθειες ανοικοδόμησης».

Επιπλέον σημειώνεται ότι σήμερα 17 Φεβρουαρίου 2020, πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες διεθνής διάσκεψη δωρητών για την Αλβανία, υπό την προεδρία της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Ειδικότερα, η κ. φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι θέλει οι χώρες των Βαλκανίων να συνδεθούν όσο πιο στενά είναι δυνατόν με την Ευρωπαϊκή Ένωση, προσπαθώντας να μεταβάλει την ατμόσφαιρα απογοήτευσης εξαιτίας της επιμονής του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν να μην εγκρίνει την έναρξη της διαδικασίας ένταξής τους. Η νέα προσέγγιση  δημιουργεί αξιόπιστη προοπτική εισδοχής των χωρών των Βαλκανίων έπειτα από κάποιο χρονικό διάστημα. Η έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων, πρωτίστως με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία, ακυρώθηκε στα τέλη του 2019 εξαιτίας της αντίστασης που πρόβαλε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, επιμένοντας σε πολύ πιο αυστηρές παραμέτρους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments