Διεθνή

Κροατία νέος Πρόεδρος: Αναμένεται η ορκωμοσία του Ζόραν Μιλάνοβιτς

Κροατία νέος Πρόεδρος: Αναμένεται η ορκωμοσία του Ζόραν Μιλάνοβιτς
Κροατία νέος Πρόεδρος: Η τελετή ορκωμοσίας θα γίνει στο γραφείο του Προέδρου και σε αυτήν θα συμμετάσχουν 43 καλεσμένοι, ο μικρότερος αριθμός που έχει καταγραφεί ποτέ.

Κροατία νέος Πρόεδρος: Ειδική τελετή θα πραγματοποιηθεί σήμερα 18 Φεβρουαρίου 2020 για την ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς. Η τελετή ορκωμοσίας θα γίνει στο γραφείο του Προέδρου και σε αυτήν θα συμμετάσχουν 43 καλεσμένοι, ο μικρότερος αριθμός που έχει καταγραφεί ποτέ. Ειδικότερα όπως μεταδίδει το κροατικό πρακτορείο ειδήσεων Hina είναι η πρώτη φορά,  που τελετή ορκωμοσίας Προέδρου θα πραγματοποιηθεί σε άλλο σημείο εκτός της πλατείας του Αγίου Μάρκου και σε αυτήν δεν θα λάβουν μέρος επικεφαλής των κομμάτων και διπλωμάτες.

Σημειώνεται πως στην τελετή θα παραστούν, μεταξύ άλλων, η απερχόμενη Πρόεδρος Κολίντα Γκράμπαρ- Κιτάροβιτς, οι διατελέσαντες Πρόεδροι Στέπαν Μέσιτς και Ίβο Γιοσίποβιτς, ο πρόεδρος της Βουλής Γκόρνταν Γιαντρόκοβιτς, ο Πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου Μίροσλαβ Σεπάροβιτς και ο αρχηγός του Στρατιωτικού Επιτελείου, στρατηγός Μίρκο Σούντοφ. Ο Ζόραν Μιλάνοβιτς επικράτησε στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών στις 5 Ιανουαρίου 2020, με 1.034.389 ψήφους, έναντι 929.488 που έλαβε η Κολίντα Γκράμπαρ- Κιτάροβιτς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments