Πολιτική

Novartis: Στον Άρειο Πάγο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τους μάρτυρες – “Άφαντος” ο Σαράφης

Novartis: Στον Άρειο Πάγο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τους μάρτυρες – “Άφαντος” ο Σαράφης
Novartis: "Πόλεμος" κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προσέρχονται σήμερα, στις 12:00, η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη και ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για τη Νοvartis, Σπύρος Λάππας. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προσέρχονται στον Άρειο Πάγο προκειμένου να επιδώσουν υπόμνημα όλων των βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που συμμετέχουν στην επιτροπή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο υπόμνημα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα καταγγέλλουν τους χειρισμούς ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για την κατάθεση των προστατευόμενων μαρτύρων. Υπενθυμίζεται πως χθες, Τρίτη, δεν παρουσιάστηκε στη ΓΑΔΑ ο προστατευόμενος μάρτυρας Μάξιμος Σαράφης παρά τις έρευνες της ελληνικής αστυνομίας ο προστατευόμενος μάρτυρας δεν εντοπίστηκε. Ωστόσο, σημειώνεται ότι το ένταλμα βίαιης προσαγωγής του παραμένει σε ισχύ.

Παρέμβαση Τσίπρα

Τους τόνους ανέβασε και ο Αλέξης Τσίπρας και εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή τις εξελίξεις στην προανακριτική επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, καταγγέλλοντας “θεσμική εκτροπή”. Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στα social media, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει πρωτοφανή τα όσα συμβαίνουν με τους προστατευόμενους μάρτυρες, κάνει λόγο για “ωμή παραβίαση των διακριτών και συνταγματικά κατοχυρωμένων ορίων ανάμεσα στην εκτελεστική, τη νομοθετική και τη δικαστική εξουσία” και καταγγέλλει πως “στόχος τους είναι, όχι μόνο να κουκουλωθεί το σκάνδαλο Novartis, αλλά και να μην τολμήσει ποτέ ξανά κανένας μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος στη χώρα μας, να καταγγείλει και να αναδείξει υποθέσεις διαφθοράς, στις οποίες ενδεχομένως να εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα”.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζει πως “απόλυτος υπεύθυνος για αυτή την εκτροπή είναι ο Πρωθυπουργός”, προαναγγέλλει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει σχετική καταγγελία στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τονίζει: “Δεν θα αφήσουμε τον κ. Μητσοτάκη, για χάρη του κ. Σαμάρα, να οδηγήσει την Ελλάδα στις πιο αυταρχικές πρακτικές του ομοϊδεάτη τους, κ. Όρμπαν. Η Ελλάδα ήταν και θα παραμείνει ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, μια χώρα δικαιοσύνης”.

Πέτσας κατά Τσίπρα: Οι κουκούλες βγαίνουν και αποκαλύπτουν το δικό του πρόσωπο

Στην αντεπίθεση πέρασε η κυβέρνηση μετά την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα στα social media σχετικά με τις εξελίξεις στην προανακριτική επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Σε δήλωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι “βυθισμένος στα εσωκομματικά του προβλήματα, ο κ. Τσίπρας καταφεύγει όχι μόνο σε ύβρεις αλλά και σε ευθεία παρέμβαση στη λειτουργία της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής”.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Πέτσας, “η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθεί εδώ και μέρες να μην επιτρέψει την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων, όπως ακριβώς εξετάστηκαν και από τον εισαγγελέα, καθώς και ο πανικός του κ. Τσίπρα, επιβεβαιώνουν την ύπαρξη ενός παρακρατικού-παραδικαστικού κυκλώματος που εξύφανε μια πρωτοφανή πολιτική σκευωρία”.Και καταλήγει σχολιάζοντας πως “με την ανάρτησή του ο κ. Τσίπρας επιβεβαιώνει επίσης ότι όσα είπε περί ελέγχου των ‘αρμών της εξουσίας’, είχε ήδη επιχειρήσει να τα εφαρμόσει όταν ήταν Πρωθυπουργός. Οι κουκούλες βγαίνουν και αποκαλύπτεται το δικό του πρόσωπο”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments