Ελλάδα

Εκπαίδευση στα ελληνικά νησιά: Μνημόνιο Συνεργασίας για βελτίωση της δια βίου μάθησης με έμφαση στη νεολαία

Εκπαίδευση στα ελληνικά νησιά: Μνημόνιο Συνεργασίας για βελτίωση της δια βίου μάθησης με έμφαση στη νεολαία
Εκπαίδευση στα ελληνικά νησιά: Σκοπός της δράσης αυτής είναι μεταξύ άλλων, η ενίσχυση ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην εκπαίδευση ενηλίκων και η ενίσχυση των δυνατοτήτων πρόσβασης στην κατάρτιση και την αγορά εργασίας.

Εκπαίδευση στα ελληνικά νησιά: Το βασικό αντικείμενο του Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψαν σήμερα στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Απλούστευσης Διαδικασιών (ΕΠΑΔ), οι γενικοί γραμματείς Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδας Χριστόπουλος, Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης Γιώργος Βούτσινος και Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνας Καλογήρου, αφορά τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους τομείς της κατάρτισης και της διά βίου μάθησης  για τους κατοίκους των νησιών, ιδίως των μικρών και απομακρυσμένων και με έμφαση στη νεολαία, μέσω της ανάπτυξης νέων τεχνολογιών.

Ειδικότερα, το Μνημόνιο αποσκοπεί:

  • Στον εντοπισμό των δράσεων που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση των ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην εκπαίδευση ενηλίκων και στη σύνδεση ή επανασύνδεση με την εκπαιδευτική διαδικασία.
  • Στην ενίσχυση της ικανότητας προσαρμογής στις διαρκώς μεταβαλλόμενες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες.
  •  Στην ενίσχυση των δυνατοτήτων πρόσβασης στην κατάρτιση και, κατ’ επέκταση, στην αγορά εργασίας.
  •  Στην αναβάθμιση των συνθηκών εκπαίδευσης και εργασίας της νεολαίας και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Παράλληλα σε κοινή τους δήλωση οι τρεις γενικοί γραμματείς ανέφεραν ότι «σε έναν κόσμο που αλλάζει, εξελίσσεται και δικτυώνεται με πρωτοφανείς ρυθμούς, εθνική προτεραιότητα αποτελεί η μέριμνα για τους νησιώτες, ειδικά των απομακρυσμένων νησιωτικών περιοχών. Με τη χρήση νέων τεχνολογιών και με διαδικασίες προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες των νησιωτών, στοχεύουμε στη δημιουργία της Ψηφιακής Νησιωτικότητας στον τομέα της κατάρτισης και της διά βίου μάθησης».  

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments