Video

Θεσσαλονίκη λύκαινα Ελισάβετ: Δείτε το βίντεο της διάσωσης του ζώου

Θεσσαλονίκη λύκαινα Ελισάβετ: Δείτε το βίντεο της διάσωσης του ζώου
Θεσσαλονίκη λύκαινα Ελισάβετ:Θεσσαλονίκη λύκος: Το άγριο ζώο τραυματίστηκε σοβαρά από τα κάγκελα, ενώ διασώθηκε από την περιβαλλοντική οργάνωση "Αρκτούρος".

Θεσσαλονίκη λύκαινα Ελισάβετ: Αίσιο τέλος είχε ο εγκλωβισμός μιας λύκαινας στον Καστανά λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη, όταν εγκλωβίστηκε στις λόγχες καγκελόπορτας ενός σπιτιού το πρωί της Τετάρτης 19 Φεβρουαρίου. Όλα δείχνουν πως το άτυχο ζώο κυνηγήθηκε από σκυλιά της περιοχής και στην προσπάθειά της να διαφύγει προσπάθησε ανεπιτυχώς να πηδήξει την καγκελόπορτα με αποτέλεσμα να παγιδευτεί εκεί. Για το περιστατικό ειδοποιήθηκε άμεσα το δασαρχείο, ένας κτηνίατρος και η Πυροσβεστική, προκειμένου να απεγκλωβιστεί το άγριο ζώο.

Ωστόσο ειδοποιήθηκε και η περιβαλλοντική οργάνωση «Αρκτούρος» η οποία εκτός από την αρκούδα, εξειδικεύεται και στην προστασία του λύκου, διαθέτοντας μάλιστα σχετικό καταφύγιο. Σημειώνεται ότι ο λύκος είχε σοβαρά τραύματα από τα κάγκελα που είχαν καρφωθεί στο σώμα του, όταν προσπάθησε να βγει από την αυλή του σπιτιού. Όπως ανέφερε στο GRTimes.gr o Πάνος Στεφάνου, εκπρόσωπος επικοινωνίας του «Αρκτούρου», ο λύκος έχει μεταφερθεί στο κτηνιατρείο της οργάνωσης στον Αετό Φλώρινας. «Αρχικά του παρασχέθηκαν επί τόπου οι πρώτες βοήθειες. Έχει χάσει αρκετό αίμα αλλά φαίνεται ότι θα μπορέσει να τα καταφέρει. Θα του γίνουν κάποια ράμματα για να κλείσει η πληγή και θα μείνει στη συνέχεια εκεί για κάποιο διάστημα, έτσι ώστε να αναρρώσει και να πάρει και κάποια αντιβίωση πριν τελικά αφεθεί ελεύθερος» επισήμανε ο κ. Στεφάνου.

Το τραύμα της Ελισάβετ, όπως ονομάστηκε η λύκαινα αν και διαμπερές δεν πείραξε κανένα ζωτικό όργανό της το οποίο θα προκαλούσε πιθανότατα και τον θάνατό της

Αφού αναισθητοποιήθηκε η λύκαινα, η ΟΑΕ του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ την απεγκλώβισε από την λόγχη και η κτηνίατρος περιποιήθηκε το τραύμα. Ο εγκλωβισμός της λύκαινας διήρκεσε 6-7 ώρες με αποτέλεσμα να χάσει αρκετό αίμα στο διάστημα αυτό.Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Κτηνιατρείο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στον Αετό Φλώρινας όπου και έγινε συρραφή του τραύματος. Ωστόσο, από την εξέτασή της δεν διαπιστώθηκε κάποιο άλλο πρόβλημα κι έτσι όλα δείχνουν ότι η Ελισάβετ θα μπορέσει να επιστρέψει στο φυσικό περιβάλλον έπειτα από την ανάρρωσή της σε έναν περίπου μήνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments