Αθλητισμός

Ζέλικο Ομπράντοβιτς Φενέρμπαχτσε: Δημόσιο ξέσπασμα μετά τον διασυρμό από την Ρεάλ Μαδρίτης

Ζέλικο Ομπράντοβιτς Φενέρμπαχτσε: Δημόσιο ξέσπασμα μετά τον διασυρμό από την Ρεάλ Μαδρίτης
Ζέλικο Ομπράντοβιτς Φενέρμπαχτσε: Ποιος είδε τον Σέρβο και δεν τον φοβήθηκε στο τέλος της αναμέτρησης της Φενέρμπαχτσε με την Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία βρήκε την ομάδα του να βιώνει ντροπιαστική ήττα με 94 - 65 μέσα στην Κωνσταντινούπολη.

Ζέλικο Ομπράντοβιτς Φενέρμπαχτσε: Απογοητευμένος – και πώς να μην ήταν – παρουσιάστηκε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη συνέντευξη τύπου μετά την ντροπιαστική ήττα της ομάδας του από την Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Μαδριλένοι σκόρπισαν τους Τούρκους μέσα στην Κωνσταντινούπολη με 94 – 65 “ρίχνοντας” την ξανά σε βαθιά κρίση. Ο Σέρβος προπονητής καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα δεν μπορούσε να πιστέψει αυτά που έβλεπε από τους παίκτες του, με τη Φενέρμπαχτσε να πραγματοποιεί μία από τις χειρότερες εμφανίσεις της επί εποχής Ομπράντοβιτς στο τιμόνι.

Ο έμπειρος προπονητής εμφανίστηκε στα χειρότερα του στη συνέντευξη Τύπου προσπαθώντας να εξηγήσει στους δημοσιογράφους όλα όσα συμβαίνουν στην ομάδα. Πράγματα που ούτε ο ίδιος μπορεί να καταλάβει βλέποντας τους παίκτες του όπως ανέφερε χαρακτηριστικά να αδικούν τους ίδιους τους εαυτούς τους.

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στη Ρεάλ Μαδρίτης, που συνέχισε να παίζει στο υψηλό επίπεδο που το κάνει το τελευταίο διάστημα. Είχε τον έλεγχο από την αρχή μέχρι το τέλος. Ό,τι προσπαθήσαμε να προετοιμάσουμε από την πλευρά μας δεν πήγε καλά, ήταν κακό. Η Ρεάλ είχε την κυριαρχία.

Μπορεί να έχεις κακές μέρες, συμβαίνει. Όμως, δεν γίνεται να υπάρχουν στιγμές στις οποίες δεν παλεύεις. Κάποιοι παίκτες μου δεν πάλεψαν απόψε. Τους το είπα και στα αποδυτήρια αυτό. Πρέπει να το καταλάβουμε αυτό. Πρέπει να σεβόμαστε όσους μας έχουν στηρίξει αυτά τα επτά χρόνια, το κοινό της ομάδας. Αυτοί οι άνθρωποι δεν αξίζουν την εικόνα που είδαν στο παρκέ. Όλοι έχουν τα όριά τους. Εμείς τα παρατήσαμε ύστερα από κάποια λεπτά, αυτό νιώθω. Αυτό είναι κάτι πραγματικά άσχημο. Λυπάμαι, ο κόσμος μας δεν άξιζε κάτι τέτοιο»

«Είπα στο τελευταίο τάιμ άουτ στους παίκτες μου πως αν δεν σέβονται τους εαυτούς τους, τουλάχιστον πρέπει να σέβονται τον κόσμο εδώ. Παίξαμε χωρίς συγκέντρωση και όταν δεν υπάρχει συγκέντρωση δεν βρίσκεις κίνητρο. Πρέπει να ξέρουμε για τι αγωνιζόμαστε. Πρέπει να σέβεσαι τον εαυτό σου».

“Ο κόσμος ξεχνάει τι έχουμε πετύχει”

«Είμαι περήφανος για τους παίκτες που έδωσαν κάτι στην ομάδα αυτά τα χρόνια. Πριν τρεις μέρες πήραμε το Κύπελλο. Όμως, η κατάκτηση του Κυπέλλου φαίνεται φυσιολογική. Κάποιος πρέπει να την αναγνωρίσει. Δεν είναι εύκολο. Δεν είναι εύκολο το πρόγραμμά μας. Φυσικά, αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία γι’ αυτό το ματς, γιατί και η Ρεάλ έπαιξε την Κυριακή και πήρε το Κύπελλο. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι κάποιες φορές ο κόσμος ξεχνάει τι κάναμε καλά όλα αυτά τα χρόνια και θεωρώ πως θα έρθουν οι εποχές που θα συζητάμε γι’ αυτά. Θα έρθουν στιγμές που θα λένε για όσα πετύχαμε».

«Αν συγκρίνετε την πεντάδα μας και την πεντάδα τους, τι πήρε η κάθε ομάδα; Τι πήρα εγώ από τον πάγκο μου και τι πήραν εκείνοι; Όποιος παίζει, όσο κι αν παίζει, πρέπει να μπορεί να βοηθάει την ομάδα. Θα πίσω στο πρώτο ματς που δώσαμε στην Μαδρίτη. Παίξαμε χωρίς τρεις ψηλούς μας και ο Ντουβερίογλου αγωνίστηκε για λίγα λεπτά. Οι τέσσερις ψηλοί μας πήραν συνολικά λίγα λεπτά. Κερδίσαμε τότε την μάχη των ριμπάουντ. Απόψε τη χάσαμε. Τι είναι το ριμπάουντ; Είναι η επιθυμία σου να κερδίσεις μια μάχη. Είναι θέμα κινήτρου; Πιστεύω πως είναι, 100%. Ξαναλέω, είχαμε προετοιμαστεί διαφορετικά, σε σχέση με το πώς παίξαμε. Και πάλι, βέβαια, δεν είναι δικαιολογία. Δεν κατηγορώ μόνο τους παίκτες μου, αλλά και τον εαυτό μου. Δεν ξέρω τι άλλο να σας πω. Ήταν ξεκάθαρα και απλά αυτά που είδα μετά το πρώτο ημίχρονο.

Όμως, απόψε είχα παίκτες που δεν ήθελαν να παίζουν στην Euroleague. Ήταν λυπηρό να το βλέπω αυτό στον πάγκο μου. Έχουμε κόσμο σε κάθε γήπεδο που πάμε. Τι άλλο να ζητήσουμε; Τι κάνουμε εμείς γι’ αυτό; Μας βάζουν μήπως κάποιο όπλο στο κεφάλι για να αγωνιστούμε; Όχι. Το κάνουμε γιατί αγαπάμε το μπάσκετ. Δεν βλέπω στους εαυτούς μας τη δύναμη να ανταγωνιστούμε τους αντιπάλους μας στην Euroleague».

«Είμαι ο τελευταίος που θα τα παρατήσει. Ο καθένας μπορεί να λέει ότι δεν κάνω καλά τη δουλειά μου, πως δεν έχω κίνητρο και πως το ίδιο ισχύει και για την ομάδα μου. Όμως, γνωρίζουμε πολύ καλά τι κάνουμε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments