Διεθνή

Συρία: Συνάντηση κορυφής για την Ιντλίμπ ανακοίνωσε ο Ερντογάν

Συρία: Συνάντηση κορυφής για την Ιντλίμπ ανακοίνωσε ο Ερντογάν
Συρία: Συνάντηση κορυφής Ρωσίας - Γαλλίας - Γερμανίας και Τουρκίας για την επαρχία Ιντλίμπ ανακοίνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συρία: Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συναντηθεί με τους ομολόγους του της Ρωσίας, της Ρωσίας και της Γερμανίας στις 5 Μαρτίου για να συζητήσουν την κατάσταση στην περιοχή του Ιντλίμπ στην Συρία, όπου η πρόσφατη επίθεση των στρατιωτικών δυνάμεων της Δαμασκού έχει προκαλέσει την έξοδο ενός εκατομμυρίου κατοίκων.

«Εξέφρασα ξεκάθαρα στον Βλαντίμιρ Πούτιν την αποφασιστικότητά μας για την Ιντλίμπ. Το ανέφερα επίσης στην Άνγελα Μέρκελ και στον Εμανουέλ Μακρόν. Στις 5 Μαρτίου θα συναντηθούμε με τους Πούτιν, Μακρόν και Μέρκελ και θα μιλήσουμε γι΄αυτό εκ νέου», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Έπειτα από σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών χθες, οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας εξέφρασαν την ανησυχία τους για την ανθρωπιστική κατάσταση στην Ιντλίμπ και ζήτησαν τον τερματισμό των συγκρούσεων, την ώρα που το Κρεμλίνο ανακοίνωνε ότι συζητεί την πιθανότητα σύγκλησης τετραμερούς συνάντησης κορυφής.

Νεκρός στρατιώτης στην Ιντλίμπ μετά από βομβαρδισμό:

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, ακόμη ένας Τούρκος στρατιώτης έχασε τη ζωή του στην επαρχία Ιντλίμπ, μετά από βομβαρδισμό των συριακών δυνάμεων. Επρόκειτο για έναν στρατιώτη, που ήταν μηχανικός αρμάτων μάχης και έγινε ο 16ος Τούρκος στρατιώτης που σκοτώθηκε στα εδάφη της Συρίας μέσα στον Φεβρουάριο. Η Τουρκία έχει προχωρήσει στην αποστολή χιλιάδων στρατιωτών και στρατιωτικού εξοπλισμού στην περιοχή, νοτίως των συνόρων της με την Συρία, προκειμένου να αντιμετωπίσει την επιθετική επιχείρηση ανακατάληψης εδαφών που πραγματοποιούν οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας, στις περιοχές που ήταν υπό τον έλεγχο των ανταρτών, μετά από εννέα χρόνια πολεμικής διαμάχης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments