Οικονομία

ΟΛΘ: Οι ενδιαφερόμενοι για την έκτη προβλήτα

ΟΛΘ: Οι ενδιαφερόμενοι για την έκτη προβλήτα
ΟΛΘ: Οι εταιρείες και τα κοινοπρακτικά σχήματα που ενδιαφέρονται για την ανάληψη του έργου είναι επτά - Έργο 130 εκταομμυρίων ευρώ.

ΟΛΘ: Τα έργα στην 6η προβλήτα θα δώσουν στο λιμάνι τη δυνατότητα να υποδέχεται πλοία μεγάλου βυθίσματος και χωρητικότητας, τύπου Super Post New Panamax, αναβαθμίζοντας τον ρόλο του στην ευρύτερη περιοχή. Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 130 εκατομμύρια ευρώ. Αποτελούν, το σημαντικότερο μέρος των υποχρεωτικών επενδύσεων, τις οποίες έχει αναλάβει ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ ΑΕ), βάσει της σύμβασης παραχώρησης με το ελληνικό δημόσιο.

Οι 7 ενδιαφερόμενοι

Οι επτά ενδιαφερόμενοι, μεταξύ αυτών σημαντικά ονόματα του κλάδου των κατασκευών και των λιμενικών έργων από την Ελλάδα, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ιταλία και την Πορτογαλία, είναι:

  • EIFAGGE- TERNA,
  • ARCHIRODON,
  • Ενωση INTRAKAT – VITTADELLO – SALES,
  • Κοινοπραξία «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. – ROVER MARITIME S.L. – ΧΔΚ Α.Ε.»,
  • Κοινοπραξία «ΑΒΑΞ Α.Ε. – ETERMAR S.A. – NV BESIX SA»,
  • Κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. – ΤΕΚΑΛ Α.Ε
  • ACCIONA CONSTRUCCION.

Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του πρώτου σταδίου, που υπολογίζεται ότι θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του Μαρτίου, οι προεπιλεγέντες θα κληθούν από την ΟΛΘ Α.Ε. να υποβάλλουν δεσμευτικές προσφορές για τη συμμετοχή τους στο δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού, που αφορά στην εκτέλεση του έργου.

Ποιες εργασίες περιλαμβάνονται

Βάσει της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της ΟΛΘ ΑΕ, το έργο περιλαμβάνει τουλάχιστον τις παρακάτω εργασίες:

  • Πρώτον, την κατασκευή ενός νέου επιπρόσθετου κρηπιδότοιχου, ως ευθείας προέκτασης του ήδη υφιστάμενου (κρηπιδότοιχου 26), με ελάχιστο συνεχές μήκος 440 μέτρων, εκ των οποίων τα 400 μέτρα τουλάχιστον θα παρέχουν ελάχιστο βάθος -17,60 μέτρων από τη Μέση Στάθμη της Θάλασσας (ΜΣΘ).
  • Δεύτερον, την κατασκευή επιπρόσθετου χερσαίου χώρου, πλάτους τουλάχιστον 300 μέτρων, παράλληλα με τον πιο πάνω νέο κρηπιδότοιχο και τρίτον την εκτέλεση όλων των συμπληρωματικών έργων υποδομής, που απαιτούνται για την πλήρη λειτουργία του νέου κρηπιδότοιχου και του αντίστοιχου χερσαίου χώρου, συμπεριλαμβανομένων: της βυθοκόρησης του διαύλου ναυσιπλοΐας και του κύκλου ελιγμών των πλοίων με ελάχιστο βάθος – 17,60 μέτρα από ΜΣΘ, τα δάπεδα του χερσαίου χώρου, καθώς και τα απαραίτητα δίκτυα επικοινωνιών και υπηρεσιών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments