Διεθνή

Λουίτζι Ντι Μάιο – κορωνοϊός: Δεν συμμετέχει στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών στη Θεσσαλονίκη

Λουίτζι Ντι Μάιο – κορωνοϊός: Δεν συμμετέχει στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών στη Θεσσαλονίκη
Λουίτζι Ντι Μάιο - κορωνοϊός: O υπουργός της Ιταλίας δεν μπόρεσε να ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη για να παραστεί στη σύνοδo των υπουργών Εξωτερικών λόγω της εξάπλωσης του φονικού ιού στη χώρα του.

Λουίτζι Ντι Μάιο – κορωνοϊός: Ενώ ο ιός του κορωνοϊού εξαπλώνεται ραγδαία και πέρα από τα όρια της ηπειρωτικής Κίνας, φτάνοντας ακόμη και στην Ιταλία με τα κρούσματα να ξεπερνούν τα 140 μόλις σε λίγα 24ωρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας κ. Λουϊτζι Ντι Μάιο δεν μπόρεσε να ταξιδέψει σήμερα 24 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη για να παραστεί στην σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των Δυτικών Βαλκανίων και των χωρών της Βαλκανικής που είναι ήδη κράτη μέλη της ΕΕ την οποία συγκαλεί το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Χώρα με ισχυρή παράδοση στο βαλκανικό γίγνεσθαι η Ιταλία στηρίζει, την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών της δυτική βαλκανικής και μαζί με την Ελλάδα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προώθησης του αιτήματος για την χορήγηση, στην Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία, ημερομηνίας έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην σύνοδο Κορυφής του Μαΐου. Σημειώνεται ότι ο οικοδεσπότης κ. Νίκος Δένδιας βρίσκεται ήδη στη Θεσσαλονίκη, ενώ από νωρίς το πρωί καταφθάνουν ο ένας μετά τον άλλο οι ομόλογοι του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments