Πολιτική

Κορωνοϊός Υπουργείο Υγείας: Έκτακτη σύσκεψη λοιμωξιολόγων

Κορωνοϊός Υπουργείο Υγείας: Έκτακτη σύσκεψη λοιμωξιολόγων
Κορωνοϊός Υπουργείο Υγείας: Η έξαρση του ιού στην Ιταλία προκαλεί έκτακτη επιστημονική σύσκεψη το απόγευμα στο Υπουργείο Υγείας.

Κορωνοϊός Υπουργείο Υγείας: Τις τελευταίες ώρες έχει σημάνει συναγερμός στις Ελληνικές αρχές καθώς η Ιταλία έχει τα πρώτα θανατηφόρα κρούσματα του ιού. Αυτό ανάγκασε τον αρμόδιο υπουργό, Βασίλη Κικίλια, να καλέσει σε έκτακτη σύσκεψη επιστημόνων -επιδημιολόγων και λοιμωξιολόγων- το απόγευμα της Δευτέρας, λίγες ώρες μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη θα προεδρεύει ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και επιστημονικός υπεύθυνος για τον νέο κορωνοϊό του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), κ. Σωτήρης Τσιόδρας. Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην Ιταλία, όπου σημειώθηκε και 5ος θάνατος από τον κορωνοϊό, το βάρος μετακυλίεται πλέον στους επιστήμονες της χώρας μας, οι οποίοι θα κληθούν να εκτιμήσουν τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα, αλλά και να ενημερώσουν τον πληθυσμό της χώρας μας. Αμέσως μετά την επιστημονική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου προς τους δημοσιογράφους.

“Η Ελλάδα είναι θωρακισμένη απέναντι στον ιό”

Έκκληση για ψυχραιμία και σοβαρότητα απηύθυνε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν αποκλείεται, είπε, ο κορωνοϊός να έρθει στην Ελλάδα, αλλά ακόμη κι έτσι η Ελλάδα είναι θωρακισμένη. Με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού αλλά και τους τέσσερις θανάτους στην Ιταλία, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό.

Μετά το τέλος της, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο κορωνοϊός να «χτυπήσει» και την Ελλάδα. Ωστόσο, εμφανίστηκε βέβαιος ότι η χώρας μας είναι θωρακισμένη, αφού εκτός από τα 13 νοσοκομεία αναφοράς, είναι σε πλήρη ετοιμότητα όλα τα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και όλες οι αρμόδιες αρχές, για να δράσουν όταν και όπου χρειαστεί. Σημειώνεται, πως στη σύσκεψη μετείχαν, επίσης, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments