Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Άρση του ban στις μεταγραφές από τη Euroleague

Ολυμπιακός: Άρση του ban στις μεταγραφές από τη Euroleague
Ολυμπιακός: Η Euroleague αποφάσισε να άρει την προσωρινή απαγόρευση μεταγραφών που είχε επιβάλλει στους Πειραιώτες στις 31 Ιανουαρίου.

Ολυμπιακός: Με τους Σακίλ ΜακΚίσικ και Ντουάιτ Μπάικς θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ για την 26η αγωνιστική της Euroleague. Η διοργανώτρια αρχή ήρε το προσωρινό ban στον Ολυμπιακό για τις μεταγραφές που είχε επιβληθεί στους ερυθρόλευκους από τις 31 Ιανουαρίου, εκδίδοντας μάλιστα κι επίσημη ανακοίνωση.

Η αρμόδια επιτροπή (Financial Panel) εξέτασε λεπτομερώς όλα τα απαραίτητα έγγραφα που τις έστειλε ο Ολυμπιακός και οι ατζέντηδες παικτών με τους οποίους υπήρξε συνεργασία και δεν βρήκε κάτι το μεμπτό. Μετά τη νέα αυτή εξέλιξη, ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα έχει στη διάθεσή του για το παιχνίδι με την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου τους δυο νεοαποκτηθείς παίκτες.

Ο προπονητής των Πειραιωτών εκτός των δύο που θα μπορεί να χρησιμοποιήσει, θα πάρει μαζί στο Τελ Αβίβ και τους Πολ και Ρούμπιτ και αναλόγως πώς θα είναι μπορεί να παρουσιαστεί με τη Μακάμπι με +4 παίκτες συγκριτικά με το παιχνίδι με τη Βιλερμπάν. Όσον αφορά το ban από τη Euroleague, στους Πειραιώτες επιβάλλονται κάποιοι περιορισμοί στα έξοδα για τα συμβόλαια παικτών τις δύο επόμενες σεζόν. Συγκεκριμένα, επέβαλε 7,5% μείωση στα επιτρεπόμενα ακαθάριστα έξοδα για μισθούς παικτών (από 65% σε 57,5%) για τη σεζόν 2020-21 και 5,0% (από 65% σε 60%) για τη σεζόν 2021-22.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Euroleague:

«Η αρμόδια επιτροπή του Finance Panel της EuroLeague έλαβε την απόφασή της σχετικά με την κατάσταση συμμόρφωσης του Ολυμπιακού με τους Κανονισμούς Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και Fair Play (FSFPR). Η διαδικασία κινήθηκε με βάση την εικαζόμενη παράβαση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, παραλείποντας να παράσχει πληροφορίες και την μη τήρηση των συμφωνηθέντων σχεδίων συμμόρφωσης σύμφωνα με τα άρθρα 32. α), δ) και ε) αντιστοίχως, του πειθαρχικού κώδικα της EuroLeague.

Η υπόθεση αναφέρθηκε από την Επιτροπή Ελέγχου Διαχείρισης της Καλαθοσφαίρισης της EuroLeague και είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή απαγόρευση στον Ολυμπιακό να δηλώσει νέους παίκτες σε διάστημα 30 ημερών, ενώ το Finance Panel εξέταζε τη διαδικασία.

Ως αποτέλεσμα αυτής της αναθεώρησης, η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε:

  • 1. Ο Ολυμπιακός είναι υπεύθυνος για τις παραβάσεις που προβλέπονται στο άρθρο 32. α) και δ) του Πειθαρχικού Κώδικα της EuroLeague.
  • 2. Ο Ολυμπιακός τιμωρείται με περιορισμό των εξόδων στους παίκτες ως εξής:

α). Μείωση κατά 7,5% (από 65% σε 57,5%) του επιτρεπόμενου ακαθάριστου μισθολογικού κόστους για την περίοδο της 2020-21 στην EuroLeague. β). Μείωση κατά 5,0% (από 65% σε 60%) του επιτρεπόμενου ακαθάριστου κόστους μισθοδοσίας για τη σεζόν 2021-22 στην EuroLeague.

  • 3. Η απαγόρευση της δήλωσης νέων παικτών που επιβλήθηκε ως προσωρινό μέτρο στις 31 Ιανουαρίου 2020 λήγει την ημερομηνία της παρούσας απόφασης, επομένως στις 25 Φεβρουαρίου 2020.»
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play