Ελλάδα

Ντοκουμέντο: Αυτή είναι η δικογραφία για τους «διεφθαρμένους» αστυνομικούς με τα πλαστά διαβατήρια

Ντοκουμέντο: Αυτή είναι η δικογραφία για τους «διεφθαρμένους» αστυνομικούς με τα πλαστά διαβατήρια
Σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκαλύπτει το Pagenews, η άκρη του νήματος που ξετύλιξε το κουβάρι ήταν το «σερφάρισμα» δύο αστυνομικών σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες του «police on line».

Το ηλεκτρονικό αποτύπωμα πρόδωσε τους αστυνομικούς που εμπλέκονται στο κύκλωμα που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, προμήθευε αλλοδαπούς κακοποιούς με πλαστά διαβατήρια και ταυτότητες έναντι 5.000 έως και 40.000 ευρώ κατά περίπτωση. Το pagenews αποκαλύπτει τη δικογραφία, στην οποία περιγράφεται η δράση του κυκλώματος και ο ρόλος των αστυνομικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκαλύπτει το pagenews, η άκρη του νήματος που ξετύλιξε το κουβάρι ήταν το «σερφάρισμα» δύο αστυνομικών σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες του «police on line». Ο ένας αστυνομικός πληκτρολογούσε στη πλατφόρμα τα ονόματα Ελλήνων του εξωτερικού, τους οποίους την ταυτότητα θα χρησιμοποιούσαν οι αλλοδαποί, προκειμένου να διαπιστώσουν ότι δεν είχαν εκδώσει δελτίο ταυτότητας, αλλά και ότι δεν διώκονταν.

Ο δεύτερος αστυνομικός πληκτρολογούσε τα στοιχεία ταυτότητας των φερόμενων ως Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι μάλιστα μετέβησαν στο Τμήμα Ασφαλείας της Αγίας Παρασκευής και σε άλλα, στα οποία ο αστυνομικός ήταν αναρμόδιος, αφού υπηρετούσε στο Τμήμα Ασφαλείας Παγκρατίου. Οι δύο κατηγορούμενοι δεν κατάφεραν φαίνεται να δώσουν πειστικές εξηγήσεις για το λόγο που πραγματοποίησαν αυτές τις αναζητήσεις προσώπων, τα οποία διερευνούσαν οι Αρχές.

Κακοποιοί με βαρύ «βιογραφικό»

Οι «Αδιάφθοροι» της Ελληνικής Αστυνομίας ταυτοποίησαν δώδεκα περιπτώσεις αλλοδαπών υπηκόων που υπέκλεψαν στοιχεία ταυτότητας Ελλήνων του εξωτερικού. Οι οκτώ εντοπίστηκαν από τα αποτυπώματά τους στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις συνελήφθησαν από τις Αρχές της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Βουλγαρίας και της Ολλανδίας.

Όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για άτομα με βεβαρυμμένο ποινικό παρελθόν, όπως συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ληστείες και κλοπές, ενώ κάποιοι είχαν συλληφθεί από τις ελληνικές αρχές και είχαν παραδοθεί σε αλλοδαπές, όπως της Ιταλίας και της Μολδαβίας, αφού εκκρεμούσαν εις βάρος τους ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης για διακίνηση ναρκωτικών αλλά και ανθρώπων που κατέληγαν στις πιάτσες του αγοραίου έρωτα.

«Εξαγνίζονταν» σε καθαριστήρια

Τα στοιχεία της δικογραφίας προκαλούν σοκ. Με τα πλαστά διαβατήρια και τις «μαϊμού» ταυτότητες», οι φερόμενοι πλέον ως Έλληνες πολίτες «εξαγνίζονταν», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά. Έχοντας καθαρό ποινικό μητρώο, άνοιξαν επιχειρήσεις και συγκεκριμένα καθαριστήριο ρούχων, ψητοπωλείο, κατάστημα με υπολογιστές, ειδών οικιακής χρήσης ακόμη και κατάστημα καλλυντικών. Για την έναρξη των επιχειρήσεων χρησιμοποίησαν τα πλαστογραφημένη υφαρπαγμένα δελτία αστυνομικής ταυτότητας, τα οποία είχαν τα ίδια στοιχεία, αλλά διαφορετική ταυτότητα του εικονιζόμενου ατόμου.

Οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ την υπόθεση χειρίζεται ανακριτής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments